Pentru incompetența funcționarilor din Primăria Chișinău – oamenii simpli din nou sunt ,,scurși,, de bani

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Zilele trecute, Primăria capitalei a  fost împînzită de locatarii nemulțumiți care au primit facturi exagerate pentru apă. Ca urmare a reformelor ,,europene,,  promovate  de Primarul Chișinăului Dorin ,,Potter,, , noi suntem obligați să achităm și pentru apa care în mod misterios dispare, formînd diferența de consum indicată de contorul blocului şi contoarele individuale.

Da, înțeleg că au loc anumite scurgeri ale sistemul de apă, dar această problemă este una de ordin general și nu ar trebui să afecteze consumatorul. Mai mult ca atît, Primăria a contractat un credit și cu sprijinul şi din mijloacele financiare ale BERD, BEI şi UE urmează să reabiliteze 200 km de sisteme de apă și canalizare. Deasemenea anul trecut, din cite îmi amintesc, au fost finalizate lucrările de schimbare completă a reţelelor de apeduct şi canalizare din bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, strada Vasile Alecsandri şi Constantin Negruzzi etc.

Ani de zile auzim din mass-media informații precum că Primăria ba a contractat credit pentru procurarea troleibuzelor , ba a primit un credit pentru renovarea drumului ș.a.m.d. De aici rezultă că municipiul Chișinău nu poate să își îndeplinească de sine stătător obligațiile financiare ? PROSTIE. Nu trebuie să uităm faptul că Bugetul municipal Chișinău constituie 60% din întreg Bugetul Public Național. Avem rețele de transport public care ar trebui să aducă venituri colosale, avem o grămadă de taxe și impozite locale. Unde oare sunt banii? De ce acum în situația creată cu sistemul de apă și canalizare iar trebuie să sufere omul de rînd? De ce din nou se încearcă prin orice metode de a scoate banii de la oameni pentru chestiuni generale atunci cînd, logic, ar fi trebuit să avem resurse municipale care să acopere cheltuielile ce țin de sistemul de apă?

Incompetența și lăcomia funcționarilor de la primărie în frunte cu ,,МЭР-рул,, Chișinăului aduce pe zi ce trece orașul într-o stare de nedescris. Locuitorii întruna achită ba pentru una, ba pentru alta, dar rezultatul nu se face resimțit. Era clar demult că sistemul de apă și canalizare al Chișinăului necesită reparații capitale. De ce pînă în 2013 nu s-a întreprins nici o măsură? Oare nu era mai logic de a schimba rețelele de apă și doar apoi de trecut la reparația drumurilor?

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Maxim Braila

Maxim Braila

Student la facultatea de Drept USM , anul III. Din adolescenţă am participat la diverse proiecte, care au contribuit substanţial la formarea mea. Îmi plac provocările, şi mereu sunt gata să trec peste ele. În timpul liber îmi place să călătoresc prin...

Ultimele articole