Oraşul meu, din albe flori de piatră!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 Oraşul meu, din albe flori de piatră, cu fațade pestrițate și ”pristroici”, de o frumsețe nemaivăzută, orașul meu…

    Prin luna august, cică, se dorea ca, în toate blocurile din Chișinău, să fie montate geamuri termopan și uși de fier la intrare, ca apoi, timp de nu știu cîți ani, locatarii să achite, în rate, costul acestora.
Vorba aia: ”ideea-i bună, dar păcatu-i mare”, Vă mulțumesc mult, dle Primar, dar nu-mi doresc saună în bloc. Acoperișul curge, subsolul, periodic, este plin cu apă, dar, dacă așa-i moda, ce să-i faci. Cred că sunt lucruri mult mai importante de făcut în curtea și în interiorul blocului, că geamuri și uși instalează locatarii cu propriile forțe, deja de foarte mult timp, fără a cere ajutorul primăriei (s-au trezit și ei, și, cum s-au trezit, așa au și adormit înapoi).

De ceva vreme, mă tot întreb: oare sunt necesare terenurile de joacă pentru copii, în curtea unui bloc? – Cred că da, pentru că, în curțile ”novostroiurilor”, sunt. Înseamnă că, pînă la urmă, sunt necesare. Că doar nu se vor juca copii pe partea carosabilă a drumului.

Însă, celor de la primărie li se pare că e OK, pentru că, cum se spune: ”хорошое на дороге не валяется”, iar orice petic de pămînt, care stă fără treabă, va fi perfect pentru o nouă construcție.

Avem nevoie de construcții, însă, ele trebuie să fie utile și pentru locatari.

Ce Vă costă să amenajați locuri pentru sport, măcăr o bară fixă și paralele. Astfel, veți promova modul sănătos de viață, tinerii își doresc acest lucru.

Eh, dle Primar, mai consultați-ne și pe noi, chișinăuienii, înainte de a lansa vreun proiect, că, pînă la urmă, tot pentru noi le faceți.

Nu cunosc cine Vă consultă, însă nu se isprăvește prea bine, sau o face intenționat și DVS nu cunoașteți lucrurile care se întîmplă prin oraș.

Dle primar, un lucru e clar, avem nevoie de schimbări spre bine, că, de cele care au fost pînă acum, suntem sătui cu toții. Aveți măcar un pic de rușine. Cît o să le mai tolerați, ori aveți vreun interes? – Probabil, cine știe…

Încă o ”bomboană-motivantă” din partea societății. Aveți grijă, nu vă îngrășați, că deveniți tot mai greu de dus în spate.

Comentarii