Moscova Nu va putea Sacționa Ucraina. Află de ce!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Moscova a țipat sus și tare că daca Ucraina va semna ceva la Vilnius atunci cu siguranță va trece la sancțiuni economice împotriva Ucrainei.

Acest lucru nu se va întâmpla niciodată din mai multe motive.

Unul din acestea îl reprezintă faptul că Rusia are nevoie de produsele agricole ale Ucrainei. Fără de acestea ar trebui să recurgă la importuri din alte state ori acestea ar fi din afara zonei slave, deci s-ar putea crea o dependență periculoasă.

De unde ar importa Rusia porumbul și cartofii atât de necesari producerii alcoolului cu care este ținută sub control populația? Cel mai probabil din America, ori aici deja vorbim de o dependență extrem de periculoasă.

 

Nu mai vorbim aici că un important port din Ucraina se află sub ocupație rusească iar orice fel de presiune externă asupra acesteia ar putea genera tensiuni și nu ne-ar mira ca statul vecin să solicite retragerea armatelor ruse din Ucraina, cu pierderea influenței asupra Mării Negre.

Rusia nu poate sancționa Ucraina pentru că un astfel de gest va duce la generarea unui profund sentiment antirusesc, deoarece statul Ucrainian în contraofensiva va promova o astfel de mișcare în interior. Chiar dacă nu ar promova acest lucru voluntar devine evident că o mișcare antiucrainiană va accentua sentimentul antirusesc, lucru care nu poate fi decât în favoarea celui pro-european.

Ruperea relațiilor economice față de Ucraina va duce automat la accentuarea relațiilor acesteia din urmă cu Europa. Ori o astfel de schimbare nu ar fi benefică pentru Rusia deoarece ar pierde definitiv controlul asupra regiunii. Rusia nu își permite ca Ucraina să devină una antirusească, sau cel puțin nu mai mult decât acum.

Va avea de suferit Ucraina dacă Rusia va rupe relațiilor cu ea? Vă garantez că bine mai mare nu ar exista. De a doua zi Europa va acoperi golul lăsat de Federație și se va bucura că Rusia a lăsat de bună voie o țară cu un potențial imens de dezvoltare.

Concluzia? Doar amenințări, fără nici o acoperire, lucru pe care de altfel strategii ucrainieni și europeni îl știu prea bine. Rusia ar trebui să vadă în Europa un potențial aliat și nu un dușman și să abordeze problemele de politică externă din această perspectivă.  Rusia are nevoie de Europa și trebuie să se comporte ca atare.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole