Ministrul de Externe al României: Moscova să își respecte angajamentele luate la Istanbul

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc ieri, Titus Corlățean, ministrul de externe al României dar și șeful diplomației care a devenit oficial ambasadorul Republicii Moldova, a reamintit Rusiei că trebuie să își respecte angajamentele luate la Instanbul cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Răspunsul său a venit imediat după ce ministrul de externe rus a declarat la Moscova că trupele se vor retrage după soluționarea conflictului, o declarație ambiguă deoarece chiar Rusia este cel care îl susține.

,,Poziţia României ţine de angajamentele Federaţiei Ruse şi, în final, decizia Summit-ului OSCE de la Istanbul, care au fost adoptate în 1999. Vorbim de retragerea trupelor ruse şi armamentului şi vorbim până la urmă şi de opţiunea suverană a statului Republica Moldova faţă de această chestiune”, a subliniat Corlăţean.

Devine din ce în ce mai evident că discuțiile Chișinău-Tiraspol s-au mutat pe linia București-Moscova, singura de altfel care poate duce până la capăt o astfel de negociere. Este de lăudat modul în care guvernul de la București și-a intensificat în ultima perioadă misiune diplomatică în vederea soluționării conflictului.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole