Manifestații la Chișinău de 1 decembrie, ziua națională a tuturor românilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cu ocazia acestei sărbători, mai multe asociații civice și-au coagulat eforturile pentru a marca o aniversare frumoasă a unui eveniment pivotant din istoria noastră și a revendica fireasca lui continuitate: Reunirea cât mai urgentă a celor două state românești.

La ora 11:00 va avea loc o întâlnire în Scuarul Europei de pe bulevardul Ștefan cel Mare.
(Eveniment organizat de Consiliului Unirii.)

La ora 14:00, din fața Liceului Gh. Asachi de pe strada Pușkin, va porni un marș organizat până la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, apoi la ambasada României de pe str. București. Va fi citită o Declarație Istorică de Unire.
(Eveniment organizat de A.O. „Onoare, Demnitate și Patrie”)

La ora 15:00 va avea loc un flash-mob în fața Catedralei Metropolitane, unde se va face o hartă umană a României Mari, așa cum va arăta după Unire.
(Eveniment organizat de M.C. „Tinerii Moldovei”)

Să participe la aceste evenimente e o datorie morală pentru orice patriot. O prezență cât mai masivă va transmite mesajul că populația nu va mai răbda amânarea unirii de către o clasă politică discredidată, care urmărește doar interesele personale.

Comentarii

Iulian Gramațki

Iulian Gramațki

Doctorand în economie la Goethe Universität Frankfurt; licențiat în Administrare de Business și Științe Politice la Saint Louis University Madrid; membru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și al Platformei Civice „Acțiunea 2012”. Cunoști...

Ultimele articole