Majoritatea românilor cred că România se poate Uni cu Republica Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În ceea ce privește percepția publică asupra altei teme lansate pe agenda public în luna decembrie, două treimi (65 la sută) dintre participanții la studiul IRES consideră că este posibilă unirea Republicii Moldova cu România. Un sfert dintre români au cumpărat vinuri produse în Republica Moldova, iar peste jumătate (55 la sută) dintre cei care nu au cumpărat niciodată vinuri moldovenești spun că ar cumpăra dacă ar găsi în magazine.

Potrivit rezulatelor studiului IRES, 80 la sută dintre respondenți au auzit de decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova cu privire la declararea limbii române drept limbă oficială, iar 91 la sută dintre aceștia apreciază decizia drept bună sau foarte bună. Mai mult de jumătate de participanții la studiu s-au declarat informați cu privire la Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană de la Vilnius, iar 83 la sută dintre aceștia au o părere bună sau foarte bună despre semnarea acestui acord.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole