Maia Sandu se bucură că referendumul a eșuat, dar vrea un alt primar de Chișinău. Asta cum de înțeles?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
maia sandu dorin chirtoaca

Pe 22 septembrie, Maia Sandu declara la emisiunea ÎnProfunzime (ProTV) că „referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă trebuie boicotat”. Asta ar însemna că PAS, și restul partidelor de dreapta, sunt solidare cu Chirtoacă. Dar n-a fost chiar așa…

Seara, pe 19 noiembrie, când rezultatele plebiscitului erau deja clare, Maia Sandu așa cum îi este obiceiul a reacționat prompt pe pagina sa de facebook: „Eşecul referendumului arată că oamenii s-au săturat de minciuni, de falsuri şi de jocuri murdare”, a scris ea. Totodată, președinta PAS mai spune că orașul „Chișinău are nevoie de un primar competent, pe care locuitorii capitalei îl merită și îl așteaptă de mult timp”.  Această ultima afirmație denotă că, deși (oficial) PAS a boicotat refrendumul, în realitate ei și-ar fi dorit că Dorin Chirtoacă să fie demis!

Întrebarea care ne răsare în minte este: de ce PAS a preferat să facă un joc politic duplicitar? Simplu, din rațiuni de PR. Dacă doamna Sandu ar fi susținut demiterea lui Chirtoacă (lucru mult râvnit), atunci PAS și-ar fi compromis imaginea politică înainte de alegerile parlamentare, exact cum a pățit Andrei Năstase în 2016, când a organizat proteste împotriva Guvernului Filip la braț cu Igor Dodon și Renato Usatîi. Iar odată ce te legi cu Satana, Dumnezeu (alegătorul) nu te mai iartă! N-ai voie să faci păcate politice.

Liderul PAS și-a încheiat gloriosul său mesaj pe facebook evocând că „vom face ordine în capitală, prin schimbarea deplină a CMC-ului și a primarului”. Este limpede că rămânerea în funcție a lui Dorin Chirtoacă e la fel de neplăcută pentru PAS cum este și pentru PSRM. Și asta deoarece Primaria Chișinău e un fel de butoi cu miere la care dau buzna toate partidele din Moldova cu prima ocazie, doar că unele recunosc asta deschis, iar altele o fac pe mironosițele.

Doamnă Maia Sandu, dacă nu vă place de primarul Chirtoacă, de ce ați boicotat referendumul? Știm de ce, pentru că Plahontiuc e de vină. Nu-i așa? Și la final să facem un mic exercițiu de imaginație – să presupunem prin absurd că  Dorin Chirtocă ar fost ieri demis, cine ar fi fost azi de vină? Nu tot Plahotniuc?!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii