„Mă doare, strig ș-apoi tac”, fiindcă-n Chișinău e BARDAC!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Stimate cititor, pînă aici a fost! Am hotărît să ma implic și eu. Cu cît mai multe expuneri vor fi, cu atît mai multe șanse că ceva se va schimba spre BINE în orașul acesta.

 

Ce păcat că Primarul nostru „European”, Dorin, nu are puteri supra-naturale, cum are unchiul său, moșul Mihai, care, periodic, se consultă cu strămoșii noștri: Decebal și Burebista, poate chiar și cu Traian, însă, nimeni încă nu știe, e secret. Ar fi bine ca Primarul nostru „European”  să dețină super-puterea: ”Eu mă țin de cuvînt” – foarte utilă putere, fiindcă în Chișinău iarăși miroase a urît și aceasta se întîmplă cu o regularitate deranjantă, deși Dorin cîndva a promis, că nu va mai mirosi urît orașul, însă mai bine nu o făcea. Tăcerea, uneori, e de aur.

Altceva – iată că, de ieri, oficial, e iarnă în Chișinău și, în mod normal, ar trebui să ieșim afară, să ne bucurăm de acest dar al naturii (zăpăda). Însă, pe loc repaus, de nu vreți să vă treziți cu ditamai creangă în cap, ori peste automobil, sau să patinați pe trotuar pînă vă prinde cineva, că singur nu te mai oprești.

Nu înțeleg, de ce mai sunt în oraș copaci bătrîni, care trebuie tăiați, ori, în fiecare primăvară, umblă prin oraș echipe de ”harnici” care, parcă curăță copacii batrîni, parcă nu.
Cît pe ce era să uit : ”Dorine, de ce nu sădești alți arbori, în locul celor tăiați?”.  Posibil, în locul copacilor tăiați, va apărea vreo ”pristroică”, ori ”novostroi”, că e mai ușor ca niciodată să obții actele pentru asemenea construcții –  ”Dorin fași tăt”!

Vorba interpretului: ”Mă doare, strig ș-apoi tac”, fiindcă-n Chișinău e BARDAC: drumuri stricate, transport public, care mereu întîrzie, și un centru de oraș, care, de cîteva ori pe an, arată ca un ”Parc de distracții” – acesta este orașul nostru drag.
Mă doare, acuș strig, apoi  tac, după care  mă apuc de scris, că nu se mai poate așa, a fost ales ca o alternativă, dar el se joacă  în ”de-a Primarul”.

Apropo: Domnule Chirtoacă, ruşine! Nu așa calități trebuie să caracterizeze un primar „European”!

Comentarii