Într-o ţară normală s-ar începe cercetarea lui Vlad Filat-posibilă mită de la Usatîi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată încă o dovadă că Republica Moldova nu va intra niciodată în Europa de una singură:

Conform Adevarul.ro, fostul premier al Republicii Moldova ar fi fost „mituit ” de către Renato Usatîi, cu o excursie cu avionul şi bilete VIP la finala ligii camponilor.

Acesta lucru s-a întâmplat în anul 2012, atunci când Vlad Filat era primul – ministru al Republicii Moldova.

În orice stat de drept un astfel de favor ar fi fost refuzat din start, cu atât mai mult ar fi de neconceput ca el să fie solicitat de către premier . Mi se pare extrem de ciudat ca un premier să se asocieze public cu astfel de persoane, cu atât mai mult cu cât are o ţintă europeană.

Dincolo de acest lucru, mi se pare ne-demn de un premier să accepte din partea unor persoane controversate astfel de favoruri. Păi eu ce să înțeleg acum: că Vlad Filat nu are bani să își cumpere bilet la meci și să își plătească avionul? Păi ce fel de om important mai este acest Vlad? Deci Vlad Filat se duce undeva doar dacă nu acoperă el costurile?

Pe de altă parte, Usatîi le umflă la greu, cel mai probabil în mod interesat: cum că avionul ar fi costat vreo 60 000, dar nu își amintește prea bine. Poate că tot avionul a costat 60 000 și nu cursa, în condițiile în care suma aruncată este la nivelul celor mai scumpe sejururi din lume și nu pentru o zi la meci. Afirmația aceasta e din ciclul celor care dau mai puțin pe la școală, dar umflă tot ce pot pentru a-și arăta mărăția. Dacă Usatîi avea 60 000 de euro de dat pe o excursie cu avionul, atunci cu siguranță nu ar fi stat la masă cu blogării Moldovei ci direct cu conducerea de la BBC.

Este interesant că Usatîi a făcut declaraţii pentru ziarul ce a făcut cercetarea, de parcă ar fi vrut să strice imaginea premierului… atunci mă întreb, oare toate aceste lucruri au fost premeditate  iar premierul a căzut în capcană? Ştim prea bine că serviciile ruse lucrează, iar omul acesta este cunoscut în mediile mai puţin curate din Moscova.

Indiferent de forma în care se oferă mita, ea rămâne tot mită. În România au fost arestaţi oameni politici pentru că au primit cu mult mai puţin. În mod normal organele statului ar trebui să se sesizeze şi să pună sub cercetare tot acest caz, cu atât mai mult cu cât este necesar ca opinia publică din Republica Moldova să ştie dacă vorbim de corupţie sau de un act normal nesupus legii.

Declaraţiile afaceristului rus, nu pot să îi spun moldovean, sunt extrem de dure şi practic în acuză pe Filat că ar fi solicitat acest favor.

Nu spun că e mită sau că nu e mită, ci că e bine ca moldovenii să ştie adevărul.

Apariţia acestui caz în preajma summitului de la Vilnius nu poate fi întâmplătoare şi ceva explicaţii din partea lui Filat nu ar strica.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole