Încă un Fals mit anti-unionist a căzut: românii din Vest îi văd cu ochi buni pe cei din Est

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că încă unul din elementele de propagandă anti- unionistă a căzut.

După ce anul trecut un sondaj realizat de Centrul Român pentru Studii și Strategii a arătat că peste 87,25% dintre români sunt favorabili unirii și peste 50% consideră acest lucru ca fiind de maximă importanță pentru politicieni, iată că acum INSCOP Research  spune Adevărul și despre percepția pe care o au românii din Vest față de cei din Est.

Peste 65% dintre români văd cu ochi buni pe cei din Est. Mitul conform căruia aceștia din urmă sunt văzuți prin prisma elementelor negative este total fals. Pentru comparație, nivelul este asemănător cu cel față de țările democratice puternice ale lumii, precum Franța(73%), Anglia(75%), SUA(70%).

Deci românii au o părere față de basarabeni similară cu cea față de nemți, americani, englezi, francezi și cu mult peste cea pe care o au față de ruși, ucrainieni sau unguri.

Românii nu au o părere deloc bună legată de ruși și față de unguri.

 

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole