Încă un ajutor din Rusia: moldovenii care s-au dus la muncă sunt expulzați

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că Rusia oferă în continuare ajutor României stimulând pierderea încrederii cetățenilor celui de al doilea stat românesc în marele imperiu.

După trasarea clară a deciziei autorităților de la Chișinău de a reveni acasă, în marea familie europeană, Rusia și-a reînceput jocul de presiune. Astfel în ultima perioadă, conform publicației Novîi Region, mii de moldoveni au primit interdicția de a mai intra în Rusia pe o perioadă de cinci ani.

Dacă de obicei problemele minore se soluționau cu amenzi sau cu atenționări, de câteva luni cetățenii Republicii Moldova sunt pur și simplu expulzați cu scopul precis de a se încerca o presiune din interior pe guvernul de la Chișinău.

Foarte multe microbuze cu persoane care dorea să muncească în Federația Rusă au fost oprite la vamă sau întoarse din drum sub diverse pretexte. Poate nu om fi nici noi ușă de biserică dar cu siguranță aceste asptecte s-au intensificat în ultima perioadă.

Cu toate acestea, efectul este exact invers deoarece stârnește o nemulțumire publică la est de Prut, lucru care favorizează apropierea de România, singura care a rămas constantă în relația cu românii majoritari în Republica Moldova.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole