Ia-le troleibuze, ia-le autobuze, nu îi învața să conducă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pot să fiu subiectiv, dar eu am o problemă majoră cu instructorii care îi învață pe șoferii de troleibuze și autobuze să conducă. Chișinău e singurul oraș din lume unde am văzut că două troleibuze se depășesc în trafic. Dacă au loc, trec unele peste altele și se încurcă în fire. Uneori mai oprește un troleibuz, se dă jos de pe fire ca să treacă celălalt. Nu știm exact unde se grăbesc dar, cine știe ce urgență are un troleibuz.

Cealaltă problema a mea e cu circulația troleibuzelor pe banda 2 sau 3 de circulație. Ok, putem da vina că banda 1 este ocupată de mașini parcate. Dar nu ar fi ăsta un motiv foarte bun ca să nu mai parcheze mașini pe prima bandă și să avem un transport public civilizat?
Azi a fost acest minunat accident. Un autobuz nou a fost lovit de un troleibuz care pare a fi tot nou, care a fost lovit de o mașină. Aparent nu au avut loc pe stradă unii de alții.
Dar unde se grăbea troleibuzul. Oare ei nu știu ca volanul ăla e rotund și că se învărte. Nu știu, ca în CCCP nu s-a învâțat așa ceva. Pe vremea sovieticilor (comunistilor) nu aveai voie să ai mașina, deci străzile erau libere. Încă are foarte multă lume părerea asta. Și atunci nu le păsa. Și acuma, dacă intră un troleibuz în tine, tot tu ieși vinovat. Ți se găsește ceva.
Dar în cazul de față, cine plătește daunele unui autobuz nou? Troleibuzul măcar e asamblat la Chișinău, dar ce facem luăm banii din buzunarul troleibuzului și îi băgăm la autobuz.
Și abia s-au cumpărat autobuzele astea. Pe lângă faptul că nu sunt deloc multe și abia ajung, acum vor fi și cu unul mai puțin pe stradă, că asta cine știe când va fi reparat.

Și totuși, cine civilizează transportul public din Chișinău? Poliția face verificări de ochii lumii, o singură dată pe an. În rest, fiecare circulă cum vrea.

Comentarii