GREVĂ! În final, orașul fără microbuze

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Patronii firmelor de maxi-taxi anunță că întră în grevă luni dimineața până la ora 10, iar asta este o veste cum nu se poate mai bună. Odată pentru grupul de accidente cum îl numesc eu, sau grupul GMB de pe Facebook, care militează pentru orașul fără microbuze.

Pe de altă parte ar fi bine pentru primărie să vadă dacă chiar este nevoie de aceste microbuze. Dar așa cum suntem noi, tradițional, nici autobuzele cumpărate de un fost primar nu au fost bine primite. Și totuși circulă.

Singurii care vor suferi luni vor fi locuitorii. Dar vor avea șansa să meargă cu troleibuzul și să facă puțin sport până în stația de troleibuz. Vor avea șansa să meargă cu mașina personală, iar astfel poliția ar trebui să își dea seama care sunt de fapt problemele de trafic din oraș, pentru că se elimină principalul aglomerator al traficului – microbuzele care opresc unde vor, cum vor și circulă fără nici o regulă de circulație.

Ar fi fost mișto ca vreun operator de rute de maxi-taxi să își cumpere de fapt un autobuz, unde să încapă mai multă lume în condiții mai civilizate, dar asta ar fi creat concurență și nu cred că ar vrea să o facă.

Totuși luni sper să se urmărească următoarele concluzii:

  • nu sunt necesare microbuzele
  • trebuie cumpărate autobuze, rute noi de troleibuz, transport public cu mașini mari, de calitate
  • poliția poate descoperi astfel intersecțiile cu probleme și să propună soluții pentru decongestionarea acestora
  • RTEC ar putea suplimenta numărul de troleibuze luni, pentru că sigur vor avea clienți. Și să fie pregătiți că se vor rupe linii de contact, ca așa se întâmplă.

 

Și totuși poate vrea cineva să dezvolte cumva orașul ăsta. Nu doar așa, așteptând să se strice ceva.

 

Comentarii