,,Fenomenul Harry Potter,, și defrișarea copacilor din capitală

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Spațiile verzi din Chișinău riscă să dispară ca urmare a șantierelor de construcție, care pe an ce trece apar tot mai multe. În ultimii 20 de ani, capitala a pierdut aproximativ o mie de hectare de spaţii verzi, din cauza defrişărilor masive şi îmbătrânirii copacilor.

În pofida acestor rezultate, Primarul capitalei pare a nu întreprinde nici o măsură întru ameliorarea acestui dezastru.

Pe o suprafaţa de 10 hectare din zona „Valea Farmecelor” au fost ridicate peste 100 de vile de lux. Autorităţile ştiu că oamenii şi-au construit aici casele ilegal, însă pînă acum nu au făcut nimic pentru a opri distrugerea pacului.

Mai mult ca atît, datorită ,,bunei-voințe,, a lui Chirtoacă circa 15 hectare deja sunt puse pentru defrişare şi au şi avizele respective, inclusiv din parcul Valea Trandafirilor, de la Izvor din mai multe zone verzi.

Cu astfel de primar, vom trăi în curînd într-un oraș de  piatră fără gram de aer curat, fiind lipsiți de umbra unui pom în zi caldă de vară.

Se pune întrebarea: Îl mai doriți pe Chirtoacă Primar ? sau poate totuși ajunge ……..

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Maxim Braila

Maxim Braila

Student la facultatea de Drept USM , anul III. Din adolescenţă am participat la diverse proiecte, care au contribuit substanţial la formarea mea. Îmi plac provocările, şi mereu sunt gata să trec peste ele. În timpul liber îmi place să călătoresc prin...

Ultimele articole