Dmitri Rogozin: Republica Moldova se va Uni cu România!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum câteva ore Dmitri Rogozin și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Republica Moldova se va Uni cu România.

El a postat un mesaj în acest sens, în modul caracteristic, pe pagina sa de Facebook.

Rogozin afirmă că Unirea se va face în două etape: 1. Asocierea cu Europa și apoi  2. Unirea cu România.

După cum bine se vede el nu vorbește de ducerea până la capăt a procesului de integrare europeană în modul caracteristic , ci doar asocierea( care se va face în curând).

Între Asociere și Integrare există diferințe majore, asocierea fiind doar o etapă intermediară și pregătitoare. Asocierea se va face pentru a se reduce decalajul existent față de România și a implimentărilor reformelor necesare unei tranziții mai ușoare. În acest sens Uniunea Europeană alocă fonduri  financiare semnificative de preaderare.

De aceeași părere cu Dmitri Rogozin sunt și eu precum și marea majoritate a românilor. Afirmațiile acestuia nu mai miră pe nimeni dar relevă o înțelegere și parțial un accept a situației existente.

În acest context vă reamintesc că legăturile economice dintre Rusia și România devin din ce în ce mai strânse, depășind cu mult colaborarea la nivel diplomatic.

www.infoprut.ro

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole