Director al serviciilor de informaţii din România: Ne-am putea trezi vecini cu Rusia

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un fost director al serviciilor române de informaţii şi un specialist pe securitate au afirmat astăzi la www.adevarul.ro că situaţia din Ucraina se va extinde asupra Republicii Moldova.

Costin Georgescu: Astăzi, Ucraina plăteşte pentru modul în care Stalin a împărţit Uniunea Sovietică. Avem zona Harkov, Doneţk, unde au început mişcări ale rusofonilor. Putin a spus că este pregătit să apere oricând cetăţenii. în Moldova, Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin este un alt pericol, la fel şi evenimentele din Găgăuzia. Problema se poate extinde.

Alexandru Grumaz: Moldova stă mult mai prost decât Ucraina. Moldova nu are o garanţie de securitate. Ar trebui ca Moldova să ia în calcul trecerea ei în tabăra UE, având o graniţă pe Nistru. Altfel, scenariile pot fi mult mai complicate, pentru că ne-am putea trezi vecini cu Rusia.

Ucraina a făcut o serie de greşeli. Printre ele, eliminarea legii minorităţilor. În plus, nu a luat în Guvern pe nimeni din partea de est a Ucrainei, din zona rusofilă. Trebuie păstrat un echilibru între zona de est şi cea de vest a Ucrainei.

De aceeaşi părere a fost şi preşedintele Lituaniei care a afirmat astăză că Rusia încearcă retrasarea graniţei URSS de după al doilea război mondial.

Denunţând o „agresiune brutală” a Rusiei împotriva Ucrainei, ea a subliniat că „după Ucraina va urma (Republica) Moldova, iar după (Republica) Moldova alte ţări”.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole