Deșteaptă-te române (pe limba noastră)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Persoanele care scriu proiecte și persoanele care verifică rapoartele în urma finanțării proiectelor, știu că datele care se scriu pe foaie diferă foarte mult de realitate. Astfel, numărul persoanelor implicate, statisticile cu evoluții, se înmulțesc mai ceva decât Iisus a înmulțit pâinea și peștii.

Pentru că cei care plătesc și finanțează vor să vadă rezultate, iar cei care fac proiectul încearcă să arate pe foaie sau la TV că aceste rezultate există. Dar, de obicei, vedem doar ceea ce vrem să vedem.

Proiectul „Moldova plină de patrioți români”

Departamentul Români de Pretutindeni al Guvernului României, cel care are grijă de diaspora românească, investește bani în multe proiecte în Republica Moldova (în 2012 și eu am făcut parte în unul din ele), pentru a trezi spiritul românesc și pentru a-i face pe moldovenii cu cetățenie română mai activi și mai conștienți de faptul că sunt români. Marele marș al unirii din septembrie, la care chipurile trebuiau să vină 10.000 de oameni, nu face excepție.

Pe 9 decembrie au fost alegeri pentru Parlamentul României. Persoanele cu cetățenie română au putut vota. În presă au apărut titluri incendiare și scandaluri precum că persoanele care au vrut să voteze, nu au putut vota și au stat ore în șir pe frig și ploaie.

Vălurele în lighean s-au făcut, iar link-urile cu știri despre patrioții României au ajuns în rapoartele celor care au grijă de românii din Moldova. Dorin Chirtoacă și-a deschis inima și a declarat că ar fi trebuit deschise 25 secții de votare în Chișinău și altele 100 în restul Moldovei, adică în total vreo 125.

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii