Despre Normalitate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Hai să vorbim despre cel mai important eveniment al lunii (asta dacă nu ninge, că doar suntem în aprilie): s-au cumpărat flori. Cine mai vede vreun oraș care să cumpere flori și să le mai și afișeze în centru sau prin parcuri. De ce ar vrea oamenii să vină să vadă flori într-un oraș.

De ce să iasă oamenii în parcuri? Nu, întrebarea e alta, de ce naiba să punem lumină în parcuri. Am văzut zilele trecute lumină în Parcul Catedralei, vă dați seama cât curent consumă. Și știți ce se întâmpla în parcul ăsta cu lumină? Erau oameni.

Înteleg că diseară se va mai lumina un parc și că la ”parcul cu două becuri”, așa cum știu eu parcul Trandafirilor, va avea și el iluminat public. Vă dați seama, vor ieși oamenii din case, vor fi mai liniștiti și mai relaxati, se vor odihni în parcuri.

Dar pentru asta trebuie să le oferi lucruri normale, parcuri, infrastructură, iluminat public. Știu că pentru mulți spre exemplu, faptul că un apartament are internet este considerat opțional la chirie. Nu, este ceva normal, la fel ca și curentul electric.

Până atunci, am văzut cum Silvia Radu a supravegheat la 10 seara instalarea covorului de flori în centru. Iar asta face un manager, iar asta mi se pare ceva normal. Iar asta mi se pare normalitate. Și e normal atât ca ea să țipe, cât și toți cei care țipă pe Facebook. Când au văzut ei ultima dată flori în oraș 🙂

Și o să închei cu un mesaj primit pe viber în seara cu florile de la cineva dintre oamenii normali, fără politică, fără implicare: ”Silvia e la flori, ala de dinaintea ei era la garaj. La bautura.”
Ceva normal.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii