De la ei vine exemplul

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De fiecare dată când văd pe cineva că se plânge de traficul din Chișinău, îi trimit așa la București, 5 minute să vadă ce înseamnă trafic. Diferența e că acolo sunt 2 milioane de mașini în fiecare zi în trafic, aici sunt doar 200.000.

De unde rezultă că aici traficul e mult mai lejer,  iar motivele pentru care să te plângi de trafic nu există. Îmi amintesc cum în 2015 am făcut o știre unde cineva se plângea că stă în trafic: – Cât ați stat în coloană? – 5 minute.

Și azi văd imaginea asta, unde un troleibuz, e pe banda a 3-a, pentru că a vrut să depășească, pentru că nu a vrut să stea în coloană, pentru că a vrut să arate că e el șeful sau ceva. Iar troleibuzul ăla e pe fir. Adică eu nu înțeleg cum vrea troleibuzul ăla să facă ceva, decât să incomodeze și să blocheze tot traficul.

O să mai dau un exemplu de la București. Acolo troleibuzele nu fac așa ceva. Acolo e acelasi cod rutier ca aici. Însă acolo se aplică. Acolo troleibuzele stau frumos pe banda 1 sau 2, fără să blocheze traficul că vor ele să depășească la semafor. Iar dacă cineva le blochează drumul nu se apucă să țipe. Sună frumos la poliție, vine poliția și îl încadrează pe șofer la blocarea drumului public. Căutați în codul rutier cât e amenda pentru așa ceva.

Dar băieții de la RTEC care ar trebui să îi învețe pe șoferii de troleibuze să fie un exemplu și să fie corecți în trafic, fac asta? Sau așteaptă să scriu eu?

Imagine preluată de pe grupul de facebook  GMB

Comentarii