De ce nu învățăm la școală ”Istoria Chișinăului”?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Citesc acum niște lucruri tare-tare-tare interesante despre Chișinău și mă gândesc de ce noi nu învățăm asta.

Cei care trăiesc în Chișinău, trăiesc într-un oraș care nu-l cunosc, și toate istorioarele, poveștile, miturile despre Chișinău, sunt doar niște povești băbești, transmise haotic de la om la om. Însă când să povestești cuiva despre ce înseamnă una, ce înseamnă alta, nu prea ai ce spune.

Mă fascina un prieten din Cracovia când mă plimbam pe acolo și îmi povestea despre fiece pietricică, despre stilurile diferite de arhitectură, despre evenimente, și de ce anumite monumente sunt și altele nu mai sunt.

De multe ori nu contează atât de mult ceea ce este dar istoria din spate. Și cred că dacă am ști mai multe povești, am avea și mai multe arăta prietenilor străini ce vin în Chișinău.

Și uite așa cred că elevii din Chișinău ar trebui să învețe la școală Istoria Chișinăului, nu trebuie să dea bacu la ea, măcar să știe frânturi de povești, istorii și date concrete din istorie.

Apu cine se apucă de asta, Dorin Chirtoacă sau Maia Sandu? Măcar traduceți site-ul despre Chișinăul Vechi.

Pentru că nu poți iubi un oraș care nu-l cunoști.

Alexandru Lebedev

Comentarii