De când e primar, Andrei Năstase n-are nevoie de centură de siguranță!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La sfârşitul anului trecut, în calitate de ambasador al siguranţei rutiere, Andrian Candu a lansat o campanie socială care are drept scop siguranța în trafic.  Pe reţelele de socializare, sute de oameni de diferite vârste şi-au expus dovada acestui lucru – fotografii în care au cuplată centura de siguranţă.
În linii generale, nu mai contează atât de mult cine a venit cu acest îndemn care se reglamentează și în lege, însă consider că necumplarea centurii de siguranță rămâne a fi o problemă gravă a societății noastre, mai ales acum când numărul accidentelor este destul de mare. Dacă în UE sau SUA șoferii și pasagerii își cuplează centura pentru a fi în siguranță, atunci la noi se cuplează centura pentru a nu fi amendat de polițiști. 🙂 Ignorarea centurii de siguranţă măreşte riscul traumatismelor grave şi a cazurilor de deces în urma accidentelor rutiere. Centura face diferenţa între o viaţă în alergare şi una în cărucior, între un om apropiat pierdut şi unul salvat. Cu toate acestea, există numeroase cazuri unde șoferii și pasagerii ignoră regulamentul și îndemnurile conducerii, iar printre acești indiferenți se numără și noul primar ales al Chișinăului, Andrei Năstase.
Într-un live făcut pe facebook azi dimineață, Năstase arată cât de indiferent este și nu-și cuplează centura, astfel ignorând normele legale. (În calitate de jurist, cred că ar fi trebuit să cunoască că astfel încalcă legislația)
Pentru a nu polemiza asupra acestui subiect, vă recomand să priviți cum primarul stă relaxat în mașină cu șofer personal, fără centură:

Dacă în fața lui apărea un polițist pentru a-l amenda, la sigur victimizarea era să fie promovată la maxim pe facebook și la JurnalTV, deoarece polițiștii guvernării amendează pe finul lui Țopa.

P.S. N-am reușit să observ centurile la toți cei prezenți în mașină, dar totuși sper ca șoferul personal al lui Năstase să poarte centură!

P.P.S. #Pace

Comentarii

Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole