Dacă ai Porsche nu ai nevoie de airbaguri și centură de siguranță

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Au tot fost campaniile de anul trecut cu purtatul centurii de siguranță. Au tot fost anunțuri că e bine să purtăm centură de siguranță. Dar azi am avut un accident cu un Porsche și un troleibuz. Ai zice că mașina germană are măsuri de siguranță.
Ar avea, dacă nu ar fi fost o mașină veche, care nu mai avea airbag-urile funcționale. Dacă ar fi fost airbagurile funcționale, ele trebuiau să se fi declanșat.

Și apoi vedem în imagini cum centura de siguranță din mașină era prinsă în spatele omului, tocmai ca să nu piuie senzorul de centură și să pară că este prinsă.

Pentru că unii oameni preferă să cupleze așa centura, prin spate, nu prin fața lor.

Și acum vin două întrebări:

– De ce mașina nu avea airbaguri. Cum a trecut Inspecția Tehnică Periodică dacă nu avea airbaguri funcționale? Cât au dat șpagă ca să treacă ITP-ul și să fie considerată mașina aptă de mers pe drum?
– Câte amenzi a dat poliția pentru centurile de siguranță în primele 6 luni, de exemplu? Că am tot avut aceasta campanie.

Comentarii