Cîteva motive pentru care Ion Ceban va cîștiga fotoliul de primar

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dacă alegerile din capitală vor fi organizate corect, democratic, fără implicarea negativă al actorilor aflați la guvernare, Ion Ceban se va impune detașat.
Nici papagalul Valeriu Munteanu, nici Silvia „Fenosa”, nu au șanse.
Mă repet, doar în condițiile în care PD-ul nu va trișa și va apela la metode mai puțin creștine.

1. În primul rînd Ion Ceban este unicul care a deconspirat zeci de scheme ce au dus la delapidarea terenurilor. Nu a participat direct sau indirect la licitații cu privire la achiziții publice, arendă terenurilor, obținerea certificatelor de construcții etc. Între Ion Ceban și gașcă PL e o diferență de proporții. Va dau un singur exemplu. Dl Topală, președintele mega-federații de hochei a obținut peste 2 hă de teren în sectorul Ciocana pentru a construi Palatul de Gheață. Anul acesta a mai obținut zeci de milioaae de lei pentru construcția arenei. Mă întreb , cît tupeu poți să ai ? Statul îți oferă teren și mai ceri și bani deasupra în condițiile în care 90 % dintre performerii moldoveni nu au o sală normală de antrenament cu dus în țara asta. Probabil PL-ul vrea să ne facem hocheiști. Ghimpu vrea să concureze cu Rusia la sportul rege pe gheață. Absolut fenomenal plan de dezvoltare a orașului și al țării.

2. În al doilea rînd Ion Ceabn a lăsat o impresie bună și cînd a ocupat funcții înalte de stat, precum cea de viceministru al ministerului Educației, în perioadă 2005-2007. Anume în acea perioadă s-au ridicat salariile iar achitările se făceau erau la timp după mai bine de 12 ani. Pentru prima oară după mai bine de alți zeci de ani se măreau și bursele, erau promovați mulți tineri capabili în cadrul unor instituții de învățămînt.

3 . Sub tutelă dnei Zinaida Greceanaia și Președintele Igor Dodon, Ion Ceban a acumulat suficientă experiență dar și posibilitatea de a-și afirmă multe dintre calități. De altfel, să recunoaștem că în cadrul PSRM sunt foarte mulți specialiști cu grad înalt de calificare, oameni cu mulți ani de muncă în instituții de stat și cu realizări pe măsură. PD -ul spre exemplu care are la îndemîna o armată întreagă de consultanți externi promovează persoane în funcții înalte care acum un deceniu se aflau sub comandă Zinaidei Greceanaia iar unii dintre ei chiar și al actualului Președinte.

4. Oamenii s-au plictisit de lozinci pro UE, de mizerie și degradare, de haos, de batjocoră. Este inadmisibil să trăiești într-un oraș fără parcuri amenajate, fără trasnport public modern, fără un plan arhitectural, fără drumuri, fără lumini, fără semafoare. Un oraș cum ar fi Abidjan a depășit în ultimii ani Chișinăul la mai multe capitole. Vorbesc fără ironie. Este doar constatare. Să nu uităm că Abidjan nu se află în UE ci pe coastă vestică a continentului african.

O capitală de succes deschide oportunitatea modernizării per ansamblu al unei țări. În condițiile în care mai bine de 50 % din populația activă se află în Chișinău, primul pas de a scăpa de sărăcie este aici. Deloc întîmplător și sloganul ales de Ion Ceban, .. Mai întîi în capitală-mai apoi în toată țara.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole