Cerem majorări! Nu oferim condiţii!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aceasta este deviza reprezentanţilor microbuzelor. Vor o majorare de 2 lei, astfel încât un bilet de călătorie să coste 5 lei. Căci, din cauza preţului motorinei, aceştia au mari pierderi, sau, mai degrabă, mici venituri. Dar când e vorba de condiţiile pentru pasageri, de respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie, de evaluarea permanentă a şoferilor, etc., respectivii iau apă în gură.

Acum câteva zile, Preşedintele Asociaţiei Transportatorilor, Ion Mămăligă, (mă miră că e încă în libertate), a precizat că, dacă biletul va fi de 5 lei, rutierele nu vor fi aglomerate. Prin urmare, întrebarea: atunci care-i rostul scumpirii dacă nu veţi avea pasageri? Sau, peste câteva luni o să vă plângeţi, iarăşi, că sunteţi în pierdere…

Un comentator scrie pe net “aceşti patroni ai rutierelor nu au pic de ruşine; de ce dacă lucrează în pierdere, în oraş apar tot mai multe microbuze noi, costurile cărora depăşeşte 20 000 euro?”. Logică întrebare, dar totodată, retorică.

În final, reproduc o opinie a altui comentator online – “Nu vor fi niciodată condiţii decente în microbuze. Mai întâi să aleagă şoferii, căci atunci când urci în microbuz, îti vine să vomiţi, deoarece aceştia (şoferii) put de băutură, de sudoare şi… sunt murdari, scuipă seminţe, vorbesc urât (inclusiv la telefon) şi nu au un echipament (ţinută) adecvat”.

P.S. Eu prefer troleibuzul…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole