În ce ţară normală cu 1,8% mai eşti şef de partid?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nimic nu e ca în Republica Moldova.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un partid unionist a ajuns la o cotă la care nici să mai râzi nu mai ai puterea.

Mihai Ghimpu a reuşit marele succes ca la alegerile prezidențiale din Republica Moldova să obţină un scor ruşinos de aproape 1,8%.

Asta înseamnă că nici familiile celor care sunt membri de partid nu au ales să voteze cu Mihai Ghimpu.

În România Alina Gorghiu şi-a dat demisia după  ce a reuşit să obţină doar 20% procente. Cam aşa se întâmplă în ţările civilizate atunci când înregistrezi un eşec: echipa de conducere pleacă şi lasă locul altora.

Nu se întâmplă acelaşi lucru în Republica Moldova unde totul este condus pe principii clientelare şi de familie. Nepoţii, verii, naşii şi alte rubedenii şi-au creat un partid al lor. Părăsirea conducerii nu este de luat în considerare deoarece vorbim de un partid de familie în care ceilalţi membri nu reprezintă decât scursura folosită pentru promovarea intereselor.

Electoratul unionist s-a desprins în mod evident de PL-ul lui Mihai Ghimpu şi orice speranţă de schimbare nu mai există.

Este mai grav faptul că în interiorul partidului nu există dezbatere internă. Critica nu este acceptată şi cine cere ca ceva să se schimbe este dat afară pentru trădare. În realitate cei care conduc partidul îşi trădează electoratul care i-a dus în parlament.

PL-ul lui Mihai Ghimpu va dispărea şi o altă legislatură nu va mai prinde, asta nici cu Ghimpu şi nici cu Chirtoacă la conducere. Un partid nu reprezintă o moştenire de familie. Asta nu reprezintă o dorinţă ci realitatea: nici nu partid care a scăzut la cote atât de penibile nu mai reuşeşte niciodată să îşi revină, ori cu siguranţă nu cu aceleaşi persoane.

Teoretic  ar mai fi timp ca până în 2018 să se recâştige poziţii, dar asta dacă la conducere ar fi fost aduşi profesionişti, alţii decât cei care l-au îngropat.

Chirtoacă va pierde şi Chişinăul şi asta fără nici o urmă de îndoială. Şantajarea electoratului unionist cu ideea că nu există alternativă nu mai prinde. Oamenii au înţeles că la Chişinău politica este una singură: furtul banului public căci oricum statul nu va mai exista.

Este grav că membrii PL nu văd dezastrul în care se află iar din punct de vedere politic sunt mai zombaţi decât cetăţenii pe care îi critică atât de mult că nu mai văd realitatea din jurul lor.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole