Ce se întâmplă la Primăria Chișinău

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am fost aseară în PMAN să vad primul pomul de Crăciun cum era gata. Și nu am fost singur. După apariția știrii că pomul de Crăciun și-a aprins luminițele de test, multă lume a venit în centru să vadă și să își facă poze cu bradul.

Și toti vorbeau de Silvia Radu. La care unul dintre cei din piață și-a întrebat colegul: ”Care Silvia?”

Acum nu este discuția despre cine este, ce face și cum a ajuns să facă asta. Ideea e alta și am spus-o de atâtea ori.

În postul de administrator al unui bloc sau în postul de primar nu au ce căuta oameni politici. Asta pentru că în bloc sau în funcția de primar nu poți face politică. Și vom face analogia cu blocul. Se sparge o țeavă în bloc, se arde un bec. Cine sunt de vină, oponenții politici? Oamenii care vor răul? Și cine rezolvă problemele astea? Se face comitet, ședință cu toți locatarii și se pune la vot sa se schimbe becul sau să se repare țeava spartă?
Și dacă nu e cvorum? Daca nu se adună numărul suficient de voturi? Ce face scara de bloc? Rămâne fără apă, fără bec pe scară? De fapt sunt atat de multe cazuri în care lipsa unui astfel de administrator și certurile inutile și stupide de pe scara blocului, generează astfel de crize. Numai săptămâna trecută au fost știri aproape în fiecare zi în care a plouat cu blocuri fără acoperiș. Eu mă întreb oamenii ăștia cum trăiesc, cum sunt atât de dezinteresați?

Acum la primăria Chișinău se întâmplă fix acest lucru: a venit un administrator. Dacă Silvia Radu are ca experiență poziția de director general la Gaz Natural Fenosa – o amărâtă companie de electricitate care dă curent electric în toată Moldova și se chinuie și reusește să alimenteze cu energie electrică țara asta, atunci Silvia Radu e acel administrator de care primăria are nevoie. Iar Silvia Radu face exact ce a făcut la Fenosa, află care sunt problemele și le rezolvă.

Eu nu o văd pe Silvia Radu să se complice cu inutilități politice gen răspunsul la întrebările unuia sau al altuia, care se crizează ca există o femeie primar și că de ce este o femeie în această poziție. Pentru că Silvia Radu trebuie să rezolve alte probleme. Cum ar fi, nu merge iluminatul public pe strada Vasile Lupu de căteva zile, de fapt strada e neiluminată de la zăpezile din aprilie. Nu este amenjată și protejată cu un gard zona din jurul pomului de Crăciun din PMAN. Dacă scapă un copil pe stradă între mașini? Și că plouă în casele de mai sus.
Nu este iluminată PMAN. Nimeni nu a schimbat becurile alea arse de pe stâlpii din PMAN de atâția ani de zile și e principala piață a țării. De ce am lumina piața asta. De ce să ne lăudam cu ceva. De ce sa consume curent, de fapt da, becurile consumă curent. Să fie doar unul că e de ajuns.

Încă din 2015 spusesem fostului (suspendatului) primar să facă o linie telefonică netaxabilă unde să poată prelua apeluri de la cetățeni. Dacă nu știi ce probleme sunt în oraș nu îți poți face un plan să le rezolvi. Fostul (suspendatul) primar nu m-a băgat în seamă. De ce să muncim. Logic.

Primarul trebuie lăsat să își facă treaba, să schimbe becul, să repare țeava de apă. Primarul trebuie să fie controlat și ținut din scurt ca să nu se transforme în Gabriela Firea, dar trebuie susținut șă își facă treaba. Iar Consiliul Local trebuie să lucreze pentru acest oraș. Dar aici se întâmplă fix ca în blocurile în care plouă.

Partea bună a lucrurilor e că Silvia Radu a venit și a pus oamenii la treabă, iar asta nu este pe placul multora. Eh, nu-i problemă. Să știți că de muncă nu a murit nimeni, important e să ne facem treaba bine, pentru că noi căștigăm, nu primarul sau altcineva, ci noi ca locuitori.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii