Campanie împotriva transportului public din Chișinău

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu știu cum reușesesc oamenii ăștia în loc să facă ceva calumea, dar reușesc să facă exact invers. Ceva calumea, numai că pe invers.

Așadar poliția a venit cu o minutată campanie, în care ei, oamenii legii ne informează că în transportul public sunt hoți, pungași, jefuitori.

Nu o să întreb care mai este rolul poliției atunci, ci doar vreau să spun că acest mesaj are fix rolul invers. Nu de a preveni oamenii că în transportul public se fură și că sunt hoți. Ci are rolul de a-i face pe oameni să renunțe la transportul public.

Pâi cine ar mai merge cu troleibuzul dacă acolo sunt hoți și pungași. Cine ar mai merge cu maxi-taxi, dacă acolo sunt hoți și pungași. Drept urmare, atenție sunt hoți în transportul public, asta înseamnă că nu mai mergeți cu transportul public.

Și pentru asta o să vedem și mai multe pierderi la firma de transport public, pentru că acolo sunt pungași.

Logica ar fi fost mai bună invers. Sunați la poliție în cazul în care vedeți pungași în transportul public. Sunați la poliție în cazul în care se întâmplă ceva nepotrivit în transportul public. Raportați furturile din transportul public la poliție.
Oh wait, asta ar însemna ca poliția să muncească. Dar e mai simplu să spui că în transportul public sunt pungași. Și să îi lași acolo. Să se plimbe în continuare cu transportul public.

Și totuși mesajul ăsta este scris în română și rusă. Dar poate îl scriem și în engleză, pentru turiști.

Comentarii