Băsescu se va întâlni cu Putin pentru a Aduce Basarabia Acasă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Lucrurile serioase se discută ca între bărbați iar președintele României, Traian Băsescu, și-a adresat  invitația de a merge  la Moscova pentru a discuta cu Putin ceea ce doar mai tare pe români- Unirea Basarabiei cu România.

Mandatat cu 87,25% din electoratul român, președintele României a avut o întâlnire importantă cu un înalt oficial rus. Deși aparent s-au discutat lucruri mai puțin importante, scopul adevărat al vizitei îl reprezintă iminența și apropiata întâlnire dintre președintele român – al tuturor românilor- Traian Băsescu și președintele Federației Ruse Vladimir Putin. Imediat după această întâlnire a avut loc o alta, cu un înalt oficial CIA, cel mai probabil pentru confirmarea poziției comune.

Traian Băsescu a afirmat mai ieri către oficialul rus că e nevoie de un nou început iar problemele divergente trebuie soluționate. 

Traian Băsescu s-a întâlnit cu Secretarului Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, generalul Nikolai Platonovici Patrusev. Acesta nu este  o marionetă precum Rogozin ci un oficial adevărat și de rang înalt al Rusiei.(să nu se supere al doilea).

A fost o intalnire buna, care exprima atat puncte de convergenta, dar cel mai importanta e ca la nivelul structurilor de securitate la nivelul cel mai inalt s-a convenit cooperarea pe niste riscuri deopotriva orientate impotriva celor doua tari. S-au constatat si puncte de vedere divergente, dar am convenit ca dl Patrusev sa transmita presedintelui Putin deschiderea noastra spre cooperare”, a spus președintele României.

„Nu puteam sa nu discutam problema Transnistriei, ca o problema importanta pentru securitatea Romaniei si necesitatea de a avea o Republica Moldova intreaga si cu deplina autonomie a guvernului de Chisinau pe intregul teritoriu al tari.” a mai comentat președintele tuturor românilor Traian Băsescu.

Din câte vedem Românie se luptă pentru românii basarabeni mai mult decât o fac politicienii RM- este și normal din moment ce Băsescu are în spate întreaga structură EU și NATO dar și peste 25 milioane de români în întreaga Europă.

Băsescu a ținut neapărat să răspundă unui ziarist pus de chiar președinte să lanseze o întrebare:

M-as duce in Rusia, dar nu am nicio invitatie.

De fapt, președintele României, așa cum era de altfel și normal, a fost primul care a lansat invitația la dialog și la o întâlnire. Totul a fost conform protocolului și a celor înțelese în privat iar România în curând se va extinde astfel încât dreptul European al basarabenilor să  fie unul real și imediat.

Iată că societatea civilă poate avea și ea un rol important iar semnalul trimis anul trecut de românii basarabeni a fost perceput corect și dincolo de Prut.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole