Armatele celor două state românești au făcut exerciții comune pentru a crește interoperabilitatea

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În perioada 6-12 octombrie, în Poligonul Cincu, militari din cadrul Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei” au participat la un exercițiu de instruire în comun cu militari din Armata Națională a Republicii Moldova, exercițiu desfășurat în Poligonul Cincu.
Exercițiul tactic cu trageri de luptă s-a desfășurat după un scenariu complex, iar utilizarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor specifice operațiilor de sprijin, au atins scopul exercițiului, acela de a crește interoperabilitatea între militarii celor două armate.
Exercițiul tactic cu trageri de luptă (LFX) se desfășoară după un scenariu complex cu executarea tragerilor de luptă cu aruncătoare de bombe de calibrul 120 mm.
Militarii români și moldoveni s-au antrenat prin utilizarea unor tehnici, tactici și proceduri specifice operațiilor de sprijin, scopul exercițiului fiind creșterea interoperabilității între militarii celor două armate.

„Este un exercițiu destul de folositor pentru noi, am învățat foarte multe împreună cu personalul din România, a fost un exercițiu chiar fructuos de ambele părți, am învățat multe și probabil și colegii români. Sper ca pe viitor să mai avem astfel de exerciții în care, la fel, vom învăța multe și vom colabora în comun.”, ne-a declarat comandantul bateriei din cadrul Batalionului 22 de Menținerea Păcii al Republicii Moldova, locotenent-major Dan Loici.
Comandantul Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei”, colonel Adrian Popescu a menționat: „…pentru noi a fost un bun schimb de experiență, am testat, am verificat proceduri și am constatat că artileria este aceeași în fiecare țară și am reușit să îndeplinim obiectivul pe care ni l-am fixat cu succes.”

Mai multe detalii pe http://www.rbnpress.info

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole