Armata Republicii Moldova va defila la Bucuresti de Ziua Nationala

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Gest simbolic: militarii din Republica Moldova vor defila alaturi de fratii lor din Romania pe sub Arcul de Triumf din Bucuresti de 1 decembrie.

Alaturi de ei vor mai fi trupe din Franta, Polonia si Turcia.

Anul trecut P.U. Acţiunea 2012 a solicitat conducerii Ministerului Apărării lansarea unei astfel de invitaţii. Iată că în acest an şi românii de dincolo de Prut, cu bunei ce au luptat pentru România Mare, vor avea ocazia să se plimbe mândri alături de trupele române.

„Un numar de 2.700 de militari vor defila cu tot ceea ce au ei mai frumos, cu 280 de mijloace tehnice. Vor fi si 40 de aeronave, speram sa ne lase vremea sa le putem vedea si pe ele, vor fi militari din tari straine care si-au trimis detasamente la defilare: Franta, Moldova, Polonia, Turcia si SUA. Republica Moldova se afla pentru prima data la aceasta parada. Vor fi si surprize pe care le-am pregatit in ceea ce priveste tehnica, sunt colegii nostri de la Regimentul de Garda care au pregatit un exercitiu foarte frumos de manuire al armamentului de infanterie, va fi un spectacol frumos si dupa foarte multa vreme suntem in Piata Constitutiei, locul nostru traditional de defilare fiind Arcul de Triumf”, a afirmat sambata Spinu.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole