3 zile până la referendum: Primăria Chișinău, câmp de luptă între PL și PSRM

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
pl ghimpu chirtoaca

ceban dodon

Un referendum fără sorț de izbândă! 9 000 000 de lei aruncați în vânt!

Dorin Chirtoacă nu e cel mai bun primar pe care îl merită Capitala, dar asta nu mă face să susțin referendumul din 19 noiembrie. S-a vorbit mult despre acest subiect, aparent totul este clar dar ar mai fi unele lucruri de adăugat.

Că sunt probleme la Primărie, scheme de corupție, politicile publice nu evoluează pe calea cea dreaptă – da, este adevărat. Dar care e soluția? Alegerile anticipate – categoric nu! Care e miza alegerilor anticipate, majoritatea își dau bine seama. Socialiștii fac un joc politic cu miză strategică: prin acest referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă nu se urmărește interesul locuitorilor orașului, ci se urmărește un interes electoral de lungă durată – PSRM se pregătește de alegerile paramentare din 2018, iar Chișinăul va fi miezul campaniei electorale.

Chiar dacă nu-l simpatizez pe Dorin Chirtoacă, totuși n-aș vrea să-l văd pe socialistul Ion Ceban primar general al Chișinăului. Ne este de ajuns un Dodon în fruntea statului care disturge relațiile Moldovei cu UE, nu ne mai trebuie și un Dodon în fruntea Capitalei.

Am mai discutat în această săptămână problema referendumului de duminică, de aceea voi atașa video mai jos, ca să nu lungesc acest text.

PS. Ca Dorin Chirtoacă să fie demis sunt necesare minim 163 000 de voturi împotriva sa (atâția câți l-au votat primar în iunie 2016). Opinia mea este că rata de participare la acest execițiu democratic va fi mult mai mică. Și asta va fi bine! Următoarele alegeri locale vor avea loc în 2019 și atunci chișinăuienii legal vor vea posibilitatea să aleagă un alt manager mai bun în fruntea orașului.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii