Gheorghe Costandachi

Ph. Doctor Economic expert-

Dupa absolvirea Universitatii de Stat din Moldova in anul 1989 a activat in mai multe structuri de stat si comerciale dintre care Directia de control si revizie a Ministerului finantelor, director financiar la Asociatia de producere a vinului si sampaniei „Basarabia”, Inspectia fiscala, manager economic Liceul „Prometeu”, Presedinte Corporatia „Moldova-Siberia” din Novosibirsk, Rusia, IM moldo-rusa „Oberon”, Institutul de Economie Finante si Statistica a Academiei de Stiinte din Moldova – director interimar, vicedirector pe stiinta, sef centru stiintific, coordonator deproiecte fundamentale și aplicative din cadrul IEFS și programul de stat, IDIS „Viitorul” expert economic, a fondat si a condus mai multe intreprinderi SRL „Euro-International”, SRL ”Rico”, SRL „Geocost – GFS”, SRL „FaCost”, „Carbon-Shungit”.

A activat pe parcursul a mai mult de 14 ani pe pietele financiare internationale cum ar fi IG-Index, Alpari, NYSE si altele.
In prezent efectueaza investigatii si cercetari in cadrul tezei de doctor habilitat cu tema „Consecintele impactului financiar asupra sferei sociale”.
In anul 2000 a sustinut teza de doctor in economie cu tema „Corelatiile dintre sistemului impozitar si eficienta activitatii de antreprenoriat”.
In anul 2009 a absolvit cu succes facultatea de Psihologie la specialitatea „Psihologia aplcata” cu calificarea „Psiholog practic”. A urmat mai apoi mai multe cursuri de specializare din psihologie cum ar fi Terapia narativa, Hipnoza ericsoniana, Coaching, Metoda Jose Silva, altele.
A activat in mai multe institutii de invatamant superior inclusiv, Academia de Studii Economie din Moldova, Academia de Administrare Publica de pe langa Presedintele Republicii Moldova, Institutul de Formare Continua.
A elaborat unele cursuri universitare cum ar fi Metode şi Tehnici Fiscale, Relaţii Monetare-financiare Internaţionale, Tranzacţii Bursiere, Pieţele Financiare, Pieţe de Capital, Politica Monetară, Management Financiar, Planificarea Business-ului, Finantele Intreprinderii, care ulterior au fost predate studentilor.
Pe parcursul activitatii a urmat diferite cursuri specializate de instrurie, training-uri, seminare de formare practica si fundamentala si calificare performanta la Moscova, Bucuresti, Praga, New-York, Ankara, Milano, Londra, St-Petersburg, Novosibirsk, Tokio.
A elaborat peste 120 de articole științifice, monografii, participări la forumuri internaționale, peste 250 de publicații în diferite editoriale profesionale și publice. A participat la mai multe mese rotunde si conferinte stiintifice si practice nationale si internationale in Moldova si peste hotare.

În prezent ocupația de bază este expertiza economică a mai multor domenii așa cum sunt politicile financiare, economice, sociale, fiscale, bugetare, monetare, activitățile bancare, sistemul bugetar – fiscal, mediul de afaceri, macroeconomia, sectorul real al economiei, sistemul de asigurări, economia mondiala, comerțul internațional, piețele financiare locale și internaționale, sfera socială pe toate dimensiunile etc.

Comentarii

Lasă un răspuns