EURO 2012: Outsideri triumfători și campioni bâlbâiți

Campionatul european de surprize Euro 2012 a început cu dreptul. După primele meciuri din grupe în frunte au ieșit „cele mai tari” echipe din Europa: Rusia, Ucraina, Croația și Danemarca. Outsiderii care le-au dat mari bătăi de cap bookmekerilor au umilit selecționate de marcă gen Olanda, Suedia, Cehia, în timp ce meciurile El Clásico, Spania-Italia și Anglia-Franța au decurs indecis și fără spectacol, 1-1.

Ucraina a făcut legea în grupa Angliei și Franței, iar eroul meciului a fost nu altcineva decât controversatul Andrei Șevcenko, fostul jucător AC Milan, club pentru care joacă acum Ibrahimovic, adversarul direct al ucraineanului din meciul cu Suedia. Titularizarea lui la etapa finală a fost contestată de mulți, însă ucraineanul le-a închis gura, înregistrând o dublă, scor final 2-1.

Același lucru l-a făcut și Arșavin în debutul senzațional al Rusiei contra Cehiei, 4-1. Deși nu a marcat, rusul a dat o pasă de gol, a jucat activ și a creat ocazii, demonstrând că își merită locul în națională și renăscând ca și Șevcenko din praf după ce a revenit la echipa sa de baștină. Mai puțin spectaculoasă a fost atmosfera din stadioane, unde un grup numeros de suporteri ruși au bătut cu bestialitate câțiva oameni de ordine. Așa e, Rusia nu poate fără cacao, chiar dacă echipa sa joacă surprinzător de bine uneori.

De ziua mea de naștere Croația a făcut legea în grupa Spaniei și Italiei, trecând fără probleme de selecționata Irlandei, scor 3-1. Croații au marcat cel mai rapid gol de la Euro2012 – în minutul 3. De ziua sa de naștere, olandezul Wesley Sneijder a fost îngenunchiat de danezi, care au produs prima mare surpriză de la Euro 2012, trecând cu 1-0 de actuala vicecampioană mondială.

Singura care nu a dezamăgit și care nu a creat suprize a fost actuala vicecampioană europeană, Germania. Deși nemții au avut voie cu prietenele în cantonament și liber la alcool și țigări, aceștia au confirmat că sunt unii din favoriții acestui turneu, învingând cu 1-0 echipa deținătorului Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo.

(www.zavorotnii.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>