TU Când ai fost ultima dată în PIAȚA CENTRALĂ ????

Aș vrea încă o dată să  îi contrazic pe toți patrioții Moldovei, care spun că Moldovenii, că în Moldova trăiește o națiune mare, frumoasă. Unde  e națiunea ast? De ce se ascunde printre mulțumea incultă, ascultătoare de manele și Vladimir Krug?

Piața Centrală, este de fapt centrul. Este Buricul Pământului. Pentru cei care nu au fost acolo, aș vrea să vă imaginați, cum în perimetrul marcat cu roșu,  în ceea ce se cheamă sectorul CENTRU după cum arată harta de mai sus că ar fi posibil să se întâmple următoarele lucruri?

- se vând haine (foarte foarte foarte de proastă calitate pe alocuri)

- se vinde pește (colțul dinspre Armenească. MIROS pur și simplu ORIBIL!!)

- se vinde beleașî, hot-dog, pateuri (chioșcuri peste tot. Femei care te acostează cam ca dealerii)

- Se vând brânzeturi. (Iarna chiar pe o stradă, pe unde cu mare greu ce te poți mișca printre căldări. Lucrurile nu vor fi diferite la iarnă, ȚINEȚI MINTE!!!)

- Se vând produse, alimentare chiar la puțini metri de  stradă, o stradă care probabil ar fi putut fi mai lată, dacă nu se parchează zilnic pe acolo mașini de unde se vând direct.

- Autogara de peste drum de piață, permite de fapt parcarea a unor mulțimi de microbuze.

- Colac peste pupăză  – mai circulă și mijloc de transport în comun pe acolo (exemplu  – ruta 136, chiar în mijlocul pieței)

În rest, se întîmplă multe altele. Toate pe un perimetru, și mai ales, toate care și pe unde pică, important e să se vândă ceva.  O să țipe careva că asta nu e nimic nou. Adevărat, dar dacă se scrie întruna despre acest subiect, se mai fac poze, se mai publică articole, poate poate se mișcă ceva.

Nu te doare problema. AM o singură întrebare. TU Când ai fost ultima dată în PIAȚA CENTRALĂ ????

UPDATE: O imagine sugestivă de pe Google Earth!!!

Vă spun eu ! NU E NORMAL !


15 Comentarii


 1. PATRIOT

  @Ocupatia Ruseasca: РУМЫНОИДНЫЕ УБЛЮДКИ. ПРОСЬБА НЕ ЗАМОРАЧИВАТЬСЯ. ОБЪЕДИНЕНИЯ НЕ БУДЕТ.. А ТО, ЧТО ПАРУ ИДИОТОВ ВО ГЛАВЕ С ПАВЛИЧЕНКО ВЫЙДЕТ ПОТРЯСТИ ЧЛЕНАМИ И ДРУГИМИ ОРГАНАМИ, ЭТО УЖЕ ПРЕЗРИТЕЛЬНО ВЫГЛЯДИТ ДАЖЕ В ГЛАЗАХ УМЕРЕННЫХ МОЛДОВАН.. ЖОС АЛЬЯНСА И ПРОЧИХ ДИБИЛОИДОВ И РУМЫНСКИХ ПОДСТИЛОК !


 2. Alex

  Piata si nu FashionTV,Drive sau Cocos reflecta viata reala in RM,acolo vezi adevarata cultura, sunt de acord ca e foarte aglomerata si miroase urit pe acolo , un buchet combinat din miresme de beleashuri-peste si gunoi. Autoritatilor le convine acest lucru,primarul n-are treaba el are multe alte probleme- showuri la tv,
  Dar pentru unii oameni piata este singura sursa de existenta


 3. otto

  @un om:Exact omule,bine spus.Cu părere de rău la capitolul cultură moldovenii sânt la pământ și mai sînt pe aici roibi ,pascari,burlaci,care ne cotcodăcesc că la noi totu-i bine și frumos.


 4. un om

  Se stie de la Adam si Eva ca, Ion ,este nume de sluga,nimic mai mult.El intruchipeaza acea categorie de oameni care nu vor sa se insonataseasca permanent la minte,acceptarea noului ,disciplinizarea in asi duce cu grija muucurile de tigari,hirtii folosite la cosul de gunoi,sa cumpere laptele si brinza trecute pe la laborator si asigurate sanitar in galantare speciale,gaini si rate jumulite prin nu stiu ce cuhnii nevaruite si apoi expuse jos la baza trotuarului,sa cumpere la botul calului bauturi aduse de precupete descurcarete si nu sa accepte piata curata si marfa esxpusa in conditii de igiena corespunzatoare.Lui Ionica fara frica si Vitalie cel viteaz,le propun sa viziteze citeva piete din marele orase europene,sa vada ca de regula ele sunt amplasate in spatii corespunzatoare,cu dotarile necesare,parcari si nu in zone de circulatie intensa.Nu o sa vezi sticlele cu lapte,galeti cu brinza,peste,carne si tot felul de fructe insirate dealungul strazilor din zona acestor piete.Mai pot fi intilnite anomalii in anumite cartiere unde anumite categorii de cetateni certati cu bunele maniere,isi respecta blazonul de balcanism.Merita si pusa mai mereu in discutie tema lui Grigoruta.Sa se debarasesze poporul de acel preconcept slavist din topor,preluati civilizatia vestica.


 5. Ştefan Grigoriţa

  @Ocupatia Ruseasca:

  Exact !!!

  Să ocupăm Piața Centrală! Jos ocupația Comunistă ! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>