Politică, dragoste, şi alte prostii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Românii din Republica Moldova îl văd pe Băsescu altfel decât îl văd românii din România. Nu-i mare lucru, nu-i prima dată când moldovenii văd prost.

Din motive greu de înţeles pentru mine, Băsescu e un fel de zeu pentru basarabeni. Mult mai important decât Filat, Ghimpu, sau orice alt politician local. Şi ceea ce mă miră cel mai mult e faptul că cei mai aprigi susţinători sunt cei care urăsc PCRM cel mai mult.

Explic.

Deşi Băsescu l-a comparat pe Ponta cu Voronin la o întâlnire cu blogerii, eu cred că e fix invers. Băsescu e, de fapt, Voroninul basarabenilor.

Tinerii progresişti şi luptători pe facebook pentru democraţie au acuzat de mai multe ori alegătorii PCRM că votează mai mult instinctiv, bazat pe emoţii şi deprindere şi nu pe gândire analitică, pragmatică. Şi, fiind atât de ocupaţi să susţină tot ce are cuvintele liberal şi democrat în denumire, au uitat să vadă că fac acelaşi lucru.

Serios. Uitaţi-vă la oamenii ăştia. Care-i diferenţa dintre dânşii şi stereotipul alegătorului comunist?

Am venit să-l susţinem pe domnul Băsescul, deoarece Victor Ponta şi cu Crin Antonescu au făcut încălcări.

Comuniştofilii îl văd pe Voronin prin presă. Moldovenii îl văd pe Băsescu prin presă. Comuniştii susţin partidul pentru că le dă pensii. Moldovenii susţin partidul pentru că le dă cetăţenii şi burse. Comuniştii votează partidul pentru că-s împotriva celorlalte partide. Moldovenii votează partidul pentru că habar n-au cine-i Ponta sau Antonescu, în afară de ştirile din ultimele săptămâni.

M-aţi săturat.

Comentarii