Lașii și Eroii ceva legat de EVACUATORIа

а

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole

23 Comentarii 1. Ovidiu

  @patria_mea_e_moldova: “Pai da s-ati spun eu ca l-au trimis anume atunci cind deja la moscova era clar ca trupele moldovene ocupa transnistria si mai principal, toate depozitele cu munitii ale armatei a 14 cad in miinele noastre.”
  Prietene, minunata armata improvizata a basarabenilor nu a trecut Nistrul si nu a detinut initiativa macar o secunda. S-au retras din Tighina in momentul in care 2 tancuri au trecut podul dinspre Tiraspol. Fara zgomot, fara riposta, asadar nimic glorios. Grosul tanspotoarelor blindate basarabene s-au grupat la perifera Tighinei si au ocupat pozitii defensive. Oricum, nu au avut parte de un botez al focului pentru ca intre timp s-a semnat acordul de incetare a ostilitatilor.

  “Auzi, da de generalul Alexandru Lebedev ai auzit? Si uite ca dupa ce acest “geniu militar”, al carui vorbe si tactici (in cazul Trans.) sunt azi predate in scolile militare din rusia”
  Indiferent de calitatile acestui Lebedev, raportul de forte implicate a fost egal si rezonabil 1:1. Nimic nu va scuza esecul. Nu poti declansa un conflict fiind din capul locului orbit de maretia geniului militar al dusmanului. Si fie vorba intre noi, rusii nu au avut niciodata vreun geniu militar, nici Jukov, nici Chuikov si nici Kutusov.

  @vasile roibu: “cu putin timp inaintea escalarii conflictului in iunie 1992, rominia a oferit sustinere militara limitata, prin armament, munitie si vehicule blindate si prin trimiterea de specialisti militari si antrenand militarii si jandarmii moldoveni.”

  Stii care au fost si continua sa fie cele mai populare arme ale insurgentilor in razboiul din Irak, Afganistan sau ale cartelurilor de droguri din Mexic? Armele de productie romaneasca gen PSL. http://www.youtube.com/watch?v=DebFE2C55_I


 2. qantirusofoni

  @patria_mea_e_moldova: “Si uite ca dupa ce acest “geniu militar”, al carui vorbe si tactici (in cazul Trans.) sunt azi predate in scolile militare din rusia,”
  Bai cretinule “geniul” ala tau a trimis artilerie si rachete peste moldovenii inarmati cu pistoale mitraliera. A omorat cu sutele, aia practic nu aveau nici o sansa! In afara de faptul ca se presupune ca ar trebui sa tii cu aia din tara ta(presupunand ca esti totusi -desi e clar ca sunt dubii!); unde vezi tu urma de geniu aici? Ca au predat tampenia asta in scolile lor se poate pentru ca au mai incercat din astea si in Cecenia! Oricum nu este decat 1 actiune primitiva, tipic ruseasca sa folosesti toate armele grele care le ai impotriva unora care au armament mult mai slab! Si nici nu rezolva multe lucruri in afara de uciderea multor oameni(multi civili chiar) pentru ca in anumite situatii tipice luptelor de gherila folosirea armamentului greu nu rezolva mare lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>