CAND DEPUTATUL VA FI ALES DIRECT DE CETATENI, nu va mai sta in Parlament sa faca demagogie geopolitica! VEZI VIDEO

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dat fiind clivajul geopolitic prezent in societatea noastra, alegerea deputatilor prin scrutin electoral proportional (asa cum a fost pina acum) inevitabil conduce la accederea in Parlament a unui partid pro-rus si a unui partid unionist. In consecinta in fiecare saptamina vom vedea la televizor cum membrii partidelor pro-ruse se cearta cu membrii partidelor pro-romane. In rezultat, in loc ca timpul sedintelor plenare sa fie utilizat rational pentru dezbaterea proiectelor de legi social-economice, nu se face nimic.

Sa urmarim acest video. Deputatul socialist i-a provocat intentionat pe liberali, apoi au urmat replici si contra-atacuri. In joc s-a bagat si ortacii lui Filat, si pin’ la urma ce s-a hotarit? Nimic! Iata asa, timp de patru ani asistam la un circ de proasta calitate – efectul alegerii deputatilor pe liste de partid.

 

Votul Uninominal va opri demagogia geopolitica in Parlament. Nu 100%, insa deputatii vor trebui sa caute solutii reale la problemele cetatenilor care i-au votat. Nu va mai avea sens sa fii populist ca sa faci PR la partidul tau, nu va mai avea sens sa lupti cu Romania sau cu tancurile rusesti, va trebui sa lucrezi pentru cei care te-au votat la tine in raion. Simplu dar complicat in acelasi timp.

PS – Aveti rabdare 10 minute si urmariti acest video cap-coada.

Comentarii