Cu turma

Hai să vă dau un sfat: nu mai intrați în panică deoarece mai mulți elevi au picat bacalaureatul anul acesta. E normal să fie oameni care știu și care nu știu. Argumentul cu „pierdem un an” este o prostie totală. Peste 1000 de tineri care merg din Republica Moldova la liceu în România fac clasa a 9 din nou din cauza structurii diferite a claselor gimnaziale și liceale.

Să fim realiști: examenul nu a fost promovat deoarece juniorul a avut alte preocupări decât studiul. Dacă cineva dorește să urmeze o facultate, atunci va repeta examenele în sesiunea suplimentară sau la anul. Atunci rezultatele la bacalaureat vor fi mai bune. Învățați-i să fie perseverenți și să obțină ceea ce-și doresc. Pentru un tânăr este foarte binevenită o pauză după atâția ani intensivi de învățătură. Trebuie să-și organizeze gândurile și viața. Are un an în care poate munci undeva pentru a-și câștiga banii de facultate.

Știu că mulți sunt învățați să meargă cu turma. Cu turma la grădiniță, cu turma la școala primară, cu turma la gimnaziu și liceu. E bine că cel puțin la bacalaureat se face o triere. Dar nu cred că-și dorește nimeni după 12 ani de învățat o generație de .. continuare pe dancaranfil.com

2 Comentarii


 1. Unionistul Dascal

  Peste 1000 de tineri care merg din Republica Moldova
  la liceu în România fac clasa a 9 din nou din cauza structurii diferite a claselor gimnaziale și liceale.
  –––––––––––––––––-
  SI DE CE OARE AVEM 2 STRUCTURI DIFERITE
  INTRE LICEILE DIN ROMANIA SI MOLDOVA DE EST ?
  CINE A CREAT SPECIAL ACEASTA HARABABURA OCUPATIONISTA ?
  DE CE NIMENI DIN PROFII BASARABENI
  NU CERE AJUSTAREA INVATAMANTULUI EST-MOLDOVEAN
  LA NORMELE EUROPENE DIN ROMANIA ?


 2. cris

  mergi cu turma si ajungi sa fii un slugarnic toata viata fara sa gindesti(de bine),e un defect al educatiei est europene,nu e direct vinovat omul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>