28 iunie 1940 – de ce romînii ne-au TRĂDAT ????

Cine nu ne-a considerat de romîni în 1940? Cine ne-a dat pe mîna sovieticilor? – Frătiorii români alde Filomon bleag..l de la Cluj, Ovidiu, Liviu de la Iaşi şi toată codla lor.

Consiliul de Coroană din noaptea de 27 – 28 iunie 1940 cu 20 de voturi pro, 6 contra şi 1 abţinere a acceptat cedarea Basarabiei.
După cum este consemnat în jurnalul regelui Carol al II-lea, rezultatul votului a fost următorul:

6 voturi pentru respingerea ultimatumului:
Ştefan Ciobanu,
Silviu Dragomir,
Victor Iamandi,
Nicolae Iorga,
Traian Pop,
Ernest Urdăreanu

20 de voturi pentru acceptarea ultimatumului:
Petre Andrei,
Constantin Anghelescu,
Constantin Argetoianu,
Ernest Ballif,
Aurelian Bentoiu,
Mircea Cancicov,
Ioan Christu,
Mitiţă Constantinescu,
Mihail Ghelmegeanu,
Ion Gigurtu,
Constantin C. Giurescu,
Nicolae Hortolomei,
Ioan Ilcuş (Ministru de război),
Ion Macovei,
Gheorghe Mironescu,
Radu Portocală,
Mihai Ralea,
Victor Slăvescu,
Gheorghe Tătărescu (prim ministru),
Florea Ţenescu (şeful marelui Stat Major al Armatei)

1 abţinere:
Victor Antonescu.

Ruşii ne-au cotropit sau românii ne-au trădat?
Tradatori de mesirie ati fost, tradaători rămîneţi.
Profesia românilor – Întoarcerea armelor! Cînd? – Tot timpul. Dar mai ales, în 1918 cînd aţi tradat Antanta, în 1944 cînd v-aţi tradat aliaţii!


materiale la tema :http://octavianracu.wordpress.com/2008/06/28/ce-inseamna-28-iunie-1940/

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole

49 Comentarii


 1. bun asa

  Ca sa revin la subiectul tau preferat, singurul de altfel…”Ruşii ne-au cotropit sau românii ne-au trădat?” pot realiza ca raspunsul, oricare al fi el, argumentat mai mult sau mai putin, nu poate gasi in tine un receptor lucid si cerebral. Romanofobia actiunilor tale tine de patologic, a ajuns la maturitate si nu poate fi tratata prin dialog care e pierdere de vreme, asa cum sunt si articolele tale: nimic altceva decat o pierdere de vreme.
  Relatia dintre moldovenism si romanism, ca doua entitati care se doresc a fi distincte in tot efortul tau este o alta decat culpabilizarea uneia in raport cu cealalta, si nici de ascendent. Daca ai doua mere mălăieţe iar unul se strica sa presupunem, nu face din cel sanatos o para sau nimic altceva decat ce este: un mar ca si “colegul” vatamat.


 2. igor

  Dumnezeu sa aiba mila de tine,caci minti! Suflet amarat ce esti!

 3. Pingback: Moldova vs. Moldova: Who is the Winner? · Global Voices


 4. Vera

  @Nicolae Pascaru: pt bou de pascaru: Sovietici au luat peste 300.000 de soldati din moldova(basarabia) cu forta pt a ocupa restul moldovei,ardealului si munteniei din romania.Iar regele vazand ca razboiul este pierdut a trebuit sa se dea de partea aliatilor si la arestat pe antonescu,iar regele a format o armata de peste 200.000 de soldati si a intrat in ardealul ocupat de unguri impreuna cu armata sovietica ,si apoi in ungaria ,iar in cehia sa oprit armata romana.Bunicul mia spus ca rusi erau jmecheri,ii bagau la inaintare in fata nemtilor pe ucrainieni si pe romani(moldoveni si apoi munteni si ardeleni)


 5. Vera

  @ion: Ba est prost,antonescu nici nu era la putere cand Romania a pierdut tara noastra ,bucovina,Ardealul de Nord si cadrilaterul,el a fost impotriva cedari teritoriilor fara razboi si de aceea a fost arestat de rege,iar dupa ce a luat puterea a arestat pe prim ministrul care a aprobat cedarea teritoriilor.


 6. silviu

  trezeste-te gheorhe…trezeste-te ioane …Romania are loc intre Nistru si Tisa pentru Romanii de peste Prut….noi va iubim si nu bagam in seama mizeriile rusofonilor si a maldavenilor spurcati.


 7. Grigore

  Hai sictir inc’o data, bai boule!
  Sa te duci in Iakutia la rusii tai, daca tot te trage sufletul spre ei.
  Sunt Mai buni rusii boule, ca v-au umilit la voi acasa?! Ca v-au infiintat granita pe Nistru de nu poti sa-ti traversezi Tara de-a latul in mod liber si ca autoritatile de la Chisinau – alese de popor in mod legitim – nu-si pot exercita autoritatea peste Nistru?! E Bine boule?! Traiesti in Moldova de astazi sau ne scrii din lumea de dincolo?!
  Stiai boule ca transnistrenii consuma din cauza combinatului metalurgic de la Rabnita cea Mai mare parte din gazul importat de catre RM de la rusi, dar ca Gazprom factureaza tot consumul tarii catre Chisinau si ca la comanda Moscovei santajeaza Chisinaul ca va taie gazul pentru partea de consum al Transnistriei, atunci cand Chisinaul nu se comporta cum vor ei in inegocierile pe tema Transnistriei? Mai citeste si tu presa internationala (Deutsche Welle) ca sa te luminezi, bai boule, inainte sa emani spurcaciunile tale la adresa neamului roman, care a donat bani si materiale la inundatii, care acum doi-trei ani in urma a livrat pe gratis cate Moldova electrica de 10 milioane de euro. Esti orb, esti surd boule?! Pe astea nu le vezi, nu le auzi?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>