Toţi la tabăra creştină! Poporul învinge, puterea pierde

Se aud cîntări în Chişinău, se aud cîntări de o frumuseţe rară, cîntări creştine.

Poporul ortodox se roagă, protestează contra unei puteri care nu îi aude, care nu vrea să-i audă şi care îi ignoră cu desăvîrşire.

Mă bucur că în Moldova încă mai există popor, mai există oameni care sînt gata să lupte pentru credinţă, să rabde caniculă sau ploaie puternică, aceşti oameni nu vor să fie înlocuiţi de un cod al maşinii. Cît de frumos era să aud în oraş pe lîngă zgomotul obişnuit al maşinilor şi vîntului de printre clădiri, să aud şi cîntările creştine, cîntările din suflet ale oamenilor, şi înloc să plec pe traseul obişnuit de la lucru spre casă, înloc să intru în rutierele călduroase şi pline cu mutre înăcrite de viaţă am plecat spre tabăra de rugăciune a creştinilor, de fapt Tabără de supravieţuire. Astăzi au venit oameni mai mult ca de obicei, deoarece astăzi sau mîine se va vota legea care ne poate lipsi pe toţi de ultimul drept la libertatea de numărul satanei, libertatea de a nu fi codaţi cu bare. Aleşii noştri nu îi văd pe sutele de oameni care au venit din diferite sate şi reprezintă oamenii adevăraţi, cei care muncesc acest pămînt şi mai au şi credinţa puternică, anume aceşti oameni sînt adevăraţi şi nu acei care trăiesc printre rapoarte, hîrtii, şefi şi planuri de îndeplinit, aceştia nu sînt decît nişte parodii la oameni. Oamenii adevăraţi au credinţă şi discernămînt de a alege între bine şi rău.

Mă bucur să văd că oamenii au credinţa puternică şi îndură toate condiţiile vremii şi minciuna cu care îi tratează presa aservită puterii şi cercurilor duşmănoase poporului pentru care această mînă de oameni le stă ca un spin în coapse. Cît de neghiobi pot fi unii care trec pe lîngă tabăra creştină şi insultă oameni pe care nici nu-i cunosc şi doar vor să-i jignească pe cei care cred ei că le încurcă să atingă Nirvana fericirii adică (dez)integrarea europeană.

faptul că creştinii încurcă iţele unor cercuri obscure dar cu putere financiară se observă prin atitudinea posturilor TV. cînd printre oamenii care se roagă mai trece vre-o piţipoancă cu microfon albastru de reprezintă o televiziune şi unicul lucru de care se interesează nu este faptul că nu îi aude puterea şi nu îi consideră de persoane ci întreabă ce fac copiii în asemenea condiţii. Vă răspund eu mă deştepţilor, se roagă alături de părinţi, se odihnesc în corturi şi la umbră, şi aşteaptă şi ei să fie auziţi de putere. Acasă la ţară nu e mai răcoare mă proştilor de jurnaliuji, nu puneţi întrebări idioate. Iar pentru speakerul nostru aş spune acelaşi lucru: Cît de ipocrit sună din partea dumitale domn Lupu să te miri de situaţia creştinilor şi a copiilor atunci cînd tu eşti cel care eşti vinovat de faptul că ei stau acolo şi aşteaptă să îi auziţi şi pe ei.

Mîine e o nouă zi, poporul se roagă în mica piaţă de lîngă parlamentul provizoriu al Moldovei, necătînd la zombarea şi ignorul presei atît a celei publice cît şi private oamenii au venit şi sînt mulţi. Deja am învins, deja le putem arăta că şi o mînă de oameni pot schimba ceva spre bine. Mîine se va lua decizia despre adoptarea sau nu registrului electronic obligatoriu cu coduri şi alte mîrşăvii, dacă vom fi mulţi acest proiect poate nu va trece şi vom mai cîştiga un pic de libertate. orice nu s-ar întîmpla deja am învins puterea actuală, am demonstrat că sîntem un popor, sîntem o forţă pe care nu o zombezi cu o presă aservită şi anti-valori europene ce ni se impun.

Credinţa e mai puternică. Mulţumesc Mitropolitului Moldovei ÎPS Vladimir pentru faptul că a venit şi a susţinut creştinii, îmi cer scuze de la el, pentru unele aluzii.

P.S. Poate am spus prea multe dar rog pe toţi oamenii de bună credinţă să vină Joi 12.07.2012  începînd cu orele 8:00 în faţa palatului republicii ca să fim mulţi, să fim o forţă, să ne audă şi demnitarii ăştia. Doamne ajută!

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole

9 Comentarii


 1. cantarile de duca ale URSS

  @Sergiu Ungureanu: esti si mitocan pe de alta parte cand ma faci zombat! Halal credinta bravezi tu ca ai! Au aratat “pe viu” reportaj in care unele din “credincioase” nici nu doreau sa auda de schimbarea pasaportului sovietic, pe care l-au si aratat! Eu sunt tampit sau tu? Manipulezi opinia publica, doar ai interese la partidul comunistilor! Rusine sa-ti fie! Plus ca biserica RUSA NU NE REPREZINTA PE NOI MOLDOVENII! Jos popimea lenesa! La munca fratilor! S-au invatat sa doarma bine pe spinarea poporului! Si sunt unii care habar nu au romaneste! Basca faptul ca sunt numiti de MOSCOVA! HALAL INDEPENDENTA!


 2. Aron Pumnul

  RUGACIUNE

  de Mihai Eminescu
  –––––––––

  Craiasa alegându-te
  Ingenunchem rugându-te,
  Inalta-ne, ne mântuie
  Din valul ce ne bântuie;
  Fii scut de întarire
  Si zid de mântuire,
  Privirea-ti adorata
  Asupra-ne coboara,
  O, maica prea curata
  Si pururea fecioara,
  Marie!

  Noi, ce din mila sfântului
  Umbra facem pamântului,
  Rugamu-ne-ndurarilor
  Luceafarului marilor;
  Asculta-a noastre plângeri,
  Regina peste îngeri,
  Din neguri te arata,
  Lumina dulce clara,
  O, maica prea curata
  Si pururea fecioara,
  Marie!


 3. Elena

  Credem, Sergiule, că rugăciunile creştinilor vor fi auzite.
  Doamne, ajută-i pe creştini!


 4. Sergiu Ungureanu

  @Andrei:
  turma is cei ce te-au invatat pe tine sa fii asa cum esti.


 5. Sergiu Ungureanu

  @cantarile de duca ale URSS:
  Cel mai lung si aberant comentariu care l-am vazut vre-odata, ai indrugat verzi si uscate aici, ce are ma pasaportul sovietic aici? Esti zombat ma de-a binelea, ai ascultat potlogarii de la presa despre pasaportul sovietic al nustiu cui si ai inghitit momeala, Trebuie sa fii prost ca sa afirmi ca avind pasaport sovietic (fara od bare) intorci URSS ul, mai da-ti o palma bre. Veniti bre potailor care denigrati credinta oamenilor si ascultati pasul oamenilor, apoi scuipati venin aiurea.


 6. Unionistul Shintoist

  Cine stie,
  oare ce se intâmpla cu Portalul Unimedia.md ?
  Un alt atac cibernetic al Kremlinului
  contra Moldovei de Est ?


 7. Andrei

  O turmă de întuneric –altfel nu pot numi gloata asta pe care o numeşti popor.


 8. Sergiu Ungureanu's

  Erata: titlul corect este :”TOTI LA TABARA CRETINA!”
  HAVE A NICE DAY!


 9. cantarile de duca ale URSS

  Eu nu am vazut cod de bare pe pasaport. Instigi doar la nesupunere civica! Intre marii credinciosi aflati in tabara crestina se vad vasnicii oameni purtand pasapoarte sovietice, pe care, sustin ei, nu vor sa le abandoneze. Ei, iaca unde-i buba: ei se vor tot in URSS! Nu le place Moldova? NU au decat sa se duca oriunde in URSS! NU vor insemnele statalitatii Moldovei si vor doar secera si ciocanul sovietic? Sa-si gasesasca de drum cu acele insemne! Ce stat e asta, gluga de coceni sa vina niste menopauziste si sa spuna una sau alta? Au vazut babele alea cum arata Occidentul? Doar tineti oamenii in intuneric si ziceti ca le dati lumina! Rusine celor care propaga asa idei!Rusine COMUNISTILOR care se baga sub fusta credintei pentru a face tulburare in mintea oamenilor simpli! Credeti voi ca in secolul XXI sta diavolul intr-un buletin? Asta in timp ce sunt crime intre frati, neintelegeri in familie? TREZITI-VA MOLDOVENI! CA ALTFEL RUSII ISI BAGA COADA SI IARASI NE IMPART IN 100 DE PARTI! Toata Europa are acte moderne numai noi vrem sa fim mai “motati” ca vrea unul ca Ungureanu asta. Sau un POPA CARE E NUMIT DE MOSCOVA! CE INDEPENDENTA ARE MOLDOVA DACA MITROPOLIA EI ESTE IN SUBORDINEA PATRIARHIEI DE LA MOSCOVA??? JUDECATI OAMENI BUNI, CA DOAR DE AIA AVETI CAP!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>