Circ de doi bani pe VoxPublika

ALARMĂ!!

VoxPublika se transformă într-o groapă de gunoi a blogosferei din Moldova! De ce?? O să încerc să fiu foarte scurt.
Iată un printscreen:

Ce  e asta? E topul celor mai citite articole din această săptămână! Astea evidențiante reprezintă articolele despre UNIRE-MOLDOVENI-ROMÂNI-GREAT NATION OF MOLDOVA-ȘTEFAN-BASARABIA-MOLDOVENEASCĂ!
Deci 80% din contentul acestei platforme este axat pe o discuție fără sens, între două tabere de clovni:

1. Pascaru,  Burlac & Co – Pentru ăștia, Moldova este marea națiune a omenirii, cu cei mai inteligenți oameni din lume. Pentru ei, Moldova n-are origini, De la Moldova s-a început ”tăt” – România, Imperiul Roman,  Rusia, Botswana și chiar Zimbabwe.

Articolele lor sunt, ori niște copy-paste-uri penibile din ”capodoperele lui Stati sau moldovenii.md, ori niște înșirări de cuvinte plicticoase care sunt în stare să adoarmă și doi iepuri care se călăresc + o fotkă cu Ștefan sau un video penibil cu Voievozii (“pff” … scuzați-mi interjecția).

Pascaru, Moldovenii vorbesc româna, au fost români de jure la un moment dat, sunt de facto acum, iar Ștefan a fost un român din Țara Moldovei.

2. Pavlicenco, Petrenco & Co - ăștia înșiră la nesfârșit utopii despre marea Unire din Moldova și România.

Nănășică Pavlicenco, unirea e IMPOSIBILĂ astăzi din punct de vedere GEOPOLITIC, JURIDIC și mai ales ECONOMIC, iar articolele voastre denigrează însăși România ca țară, în fața cetățenilor din Moldova, din cauza acestor manifeste de propagandă, alături de gloata voastră de spam-eri.

~

Și nu  doar în săptămâna asta, s-a scris și se scrie…

Avem ca rezultat o bătălie ”epică”, care duce la ignorarea TOTALĂ a unor subiecte care merită discutate: Economia, IT, sărăcie, problemă energetică, aspect de rahat al capitalei, corupție, mentalitate etc… ”da cu-i trebuie?”

Cel mai rău e de fapt lipsa unei dezbateri solide –  e un SPAM total: în spate existând o armată întreagă de comentatori de genul ”vasile roibu”, ”max” ”moldoveanu” pe de-o parte și  ”laleaua unionista” ”curiosul unionist”, ”extrema dreaptă” de cealaltă parte…

Îmi vine greu să cred că oamenii ăștia pierd timpul în așa hal fără remunerare!
~

PS – Picătura care a umplut paharul și care m-a făcut să pierd 40 de minute valoroase din viață scriind acest articol este această postare, cu 105(!!!) comentarii, scrisă Valentina Andronic, nou-intrată în ”echipa” lui Pascaru, care NAIBA știe cum a dat BAC-ul, cu expresii de genul “eruare”, “rog insistent să nu dezbina-ţi” (dacă ar fi doar erorile gramaticale) Un mesaj:

FATO, CĂRȚI  TU-ȚI CEAPA MĂTII!!

Cum a fost posibil ca un astfel de specimen să ajungă să scrie pe platformă? Cum a fost posibil atâta spam? Maia, te rog să mă lămurești! Eu știu că libertatea de expresie e importantă, dar la fel de importantă este CALITATEA! Eu n-aș vrea să văd VoxPublika pierdută într-un ocean de agramați și porcării! Voi?

SUGESTIE: Eliminați sistemul de comentarii de la WordPress, că n-avem nevoie de anonimi patetici! Introduceți Facebook Social Plugin! Poate așa scăpăm de SPAM!

Radu Marian

Radu Marian

Călătorește mult, (cu pașaport moldovenesc, stând la rând pentru a prima acele nesuferite de vize), îi place să cânte jazz și swing, poate face moonwalk, este fan Steaua și urmărește toate evenimentele sportive, este un news-aholic – pasionat de știr...

Ultimele articole

45 Comentarii

 1. Pingback: Moldova vs. Moldova: Who is the Winner? · Global Voices 2. egroeg

  @Злой поросёнок:
  Ia tebe sovetuiu uciastvovati v discusiiah na russkih fofumah.Tam oceni mnogo,nu prosto zavalisi,smislovoi nagruzki.


 3. cetatean

  o clarificare pentru persoanele din RO si din alte tari: nu-i judecati pe cei din Moldova dupa textele unor bufoni cun e Radu Marian si alti autori de aceeasi “performanta” (de ex. Costea Rosanu). Bufoni in sensul ca scriu totul ce le vine in cap si le pare ca asa e foarte ingenios si genial. Picii (nu ca virsta, ci ca intelect) acestia nici
  nu-si dau seama ce banalitati si stupiditati insira aici. Ca sa intelegi nivelul acestora, urmariti reactia lor la acest mesaj…


 4. #Scythicus#

  @Sakartvelo: Acum ştim foarte bine că Iliescu a fost omul Moscovei, şi-a făcut studiile la Moscova, nevasta lui Nina este rusoaică, a venit la putere cu sprijinul lui Gorbaciov, nu ca să aducă democraţie dar Perestroika şi în România, dar evenimentele i-au luat-o înainte, el chema la Revoluţie armata sovietică să salveze România, a semnat în 91′ tratatul cu URSS. Probabil lui îi aparţine jumătate din vină că s-a ratat momentul istoric al reunirii celor două maluri ale Prutului. Nici România nu era pregătită în 1990 pentru Unire, eram deabia treziţi din cel mai negru coşmar al celui mai crunt totalitarism (adus tot de tancurile sovietice “eliberatoare”), 10 ani am trăit o tranziţie foarte grea care nu ne dădea luxul să ne gândim decât cum să supravieţuim, că am intrat în NATO şi UE este un miracol, dar până la urmă toţi, şi foştii comunişti şi cei de dreapta am mers în aceeaşi direcţie, nu ca la voi care jumătate trag hăis’ şi jumătate cea’ (jumătate vor UE, jumătate Uniunea Rusoasiatică).

  Despre Constaninescu nu ştiu, ştiu că s-a născut în Tighina dar aveam impresia că avea familia repartizată acolo (nu era basarabean, mama munteancă, tatăl oltean), a fost un preşedinte slab însă, nici nu mai ştii cum s-o dai, ori ai nişte dictatori, ori nişte momâi, aş vrea şi eu un preşedinte normal.

  Influenţa Rusiei este greu s-o evaluez, dar sunt sigur că în România este la cel mai scăzut nivel, nici măcar comuniştii români nu-i înghiţeau pe sovietici. Cunoaşterea limbi ruse în România este la un nivel catastrofal de scăzut în comparaţie cu ţările din Blocul Estic, Bulgaria, Ungaria, Polonia, etc. Ştiu că deja ministrul USL de externe Marga s-a pronunţat împotriva “limbii moldoveneşti” ca o fraudă. Să nu-şi facă cineva impresia că dacă se schimbă guvernarea românii schimbă antipatiiile.

  Ştii că Stalin a recunoscut singur că pentru a instaura comunismul în România trebuia să schimbe toţi comuniştii cominternişti evrei cu români naţionalişti? Aşa a venit un Gheorgiu-Dej în locul altor comunişti care chipurile constituiau PCR exilat în Uniunea Sovietică şi care acceptaseră tezele cominterniste că România este “ultimul imperiu al popoarelor” care ţine în asuprire pe moldoveni, ardeleni, dobrogeni, etc. Şi Gheorghiu-Dej a fost singurul care a reuşit evacuarea trupelor sovietice în anii 60′. Se spune că a murit iradiat de KGB.

  Despre Băsescu se ştie aproape sigur că a fost ofiţer de Securitate, şi şi-a exercitat mandatul folosind metode securiste, noi vrem un preşedinte normal, cu Băsescu nu ai niciodată linişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>